Albino Armani
497
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-497,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Spumante Rosé

Druivenrassen: Chardonnay en Pinot Noir.

Kleur: Poeder roze

Aroma’s: Het boeket breidt zich uit met delicate herinneringen aan roos, geroosterde amandel en vanille.

Smaak: Licht zoete uitdrukkingen die worden herontdekt in de mond, waar ze in aangenaam contrast met de elegantie van Chardonnay en de volheid van Pinot Noir samen komen. 

Food pairing: Past goed bij zomerse aperitieven met een verfijnde elegantie. Perfect bij groenten en bij sushi en bij verschillende visgerechten.

Vinificatie: De Pinot Noir en Chardonnay druiven worden apart gevinifieerd voordat ze worden samengevoegd in de cuvée. Tweede gisting met lange Charmat methode.

Alcoholpercentage: 12,0%

Serveertemperatuur: 6-8° C

Gewürztraminer

Druivenrassen: Gewürztraminer 100%

Kleur: Warm gouden kleur.

Aroma’s: De bergwijnstok bij uitstek, hij profiteert van de koele winden en de bijzondere blootstellingen die de valleien van Trentino kenmerken. Hij heeft een bouquet dat zich bijzonder uitdrukt, met toetsten van roos, specerijen, kruiden en tropisch fruit.

Smaak: De wijn is erg zacht en goed in evenwicht, met een aangename bittere en minerale afdronk.

Vinificatie: Korte koude maceratie van de druiven. Rijping in roestvrijstalen tanks in contact met de gisten tot het bottelen.

Food pairing: Onze suggestie is, om het te combineren met oosterse en fusiongerechten. Ook bij pittige gerechten zorgt hij voor aangename verrassingen.

Alcoholpercentage: 12,0%

Serveertemperatuur: 16-8 °C.

Pinot Grigio Valadige

Druivenrassen: Pinot Grigio 100%

Kleur: Zacht strogele kleur met Licht asgrijze hints.

Aroma’s: typisch voor Pinot Grigio. De geur is intrigerend, met intense tonen van limoen, peer en aromatische kruiden zoals munt en salie.

Smaak: In de mond is hij sappig en complex, fris en aanhoudend.

Food pairing: Dankzij zijn frisheid is het de perfecte begeleider van zomerse gerechten, van mediterrane pasta tot vis, maar ook van wit vlees met aromatische kruiden.

Vinificatie: lange gisting in roestvrijstalen tanks. Rijping in contact met zijn eigen gisten tot het bottelen.

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 13,0%

Serveertemperatuur: 8-10° C

Terre di Gioia Pinot Grigio

Druivenrassen: Pinot Grigio 100%

Kleur: Goudgeel met lichtgroene hints.

Aroma’s: Fijne aroma’s van appel, perzik en bloemige hints in de neus.

Smaak: In de mond aromatisch, knisperend fris met prachtig fruit, een verkwikkende zuurgraad en een lang aanhoudende afdronk.

Food pairing: Deze Pinot Grigio is perfect als aperitief, maar is tevens ook een perfecte maaltijdgenoot. Drink hem bijvoorbeeld bij lichte zomerse pasta’s, visgerechten of (licht pittige) Aziatische gerechten.

Vinificatie: Gisting in roestvrijstalen tanks. Rijping in contact met zijn eigen gisten tot het bottelen.

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 12,0%

Serveertemperatuur: 8-10° C

Pinot Nero

Druivenrassen: Pinot Nero 100%

Kleur: Typerende granaatkleurige kleur.

Aroma’s: Deze intrigerende wijn heeft een complexiteit aan sensaties. Zijn warme en zijdeachtige textuur biedt aroma’s van klein rood fruit en tonen van balsamico, truffels en zoethout.

Smaak: In de mond is de wijn fris, elegant en evenwichtig en herinnert aan het typische bouquet van deze druivensoort.

Food pairing: Gebraden vlees en kaas van gemiddelde leeftijd. Het kan de vegetarische keuken
en tonijn gerechten op een ongewone manier.

Vinificatie: Maceratie in roestvrijstalen tanks in contact met de schillen.

Rijping:
In roestvrijstalen en houten vaten.

Alcoholpercentage: 13,5%

Serveertemperatuur: 14-16° C

Foja Tonda

Druivenrassen: Foja Tonda 100%

Kleur: Robijn rode kleur met lichte violet. 

Aroma’s: Hij is herkenbaar aan zijn geuren van gedroogde pruimen, wilde kersen, kaneel, tabak en muskus die zijn wilde oorsprong onderstrepen.

Smaak: In de mond is hij fris en aanhoudend. Na enkele jaren rijping ontwikkelt hij zich prachtig met balsamico en etherische aroma’s.

Food pairing: Nog jong past hij goed bij gestoofd vlees of rijke voorgerechten. Na verloop van tijd is hij uitstekend bij wild en gebraden vlees.

Vinificatie: De vinificatie is zeer respectvol voor het unieke karakter van deze druif. Zachte hermontage om de schillen niet te beschadigen. De wijn rijpt in grote eiken vaten.

Rijping:
In roestvrijstalen en houten vaten.

Alcoholpercentage: 13,5%

Serveertemperatuur: 14-16° C

Valpolicella classico "Egle"

Druivenrassen: Corvina, Corvinone en Rondinella.

Kleur: Verfijnde robijnrode kleur

Aroma’s: Het bouquet is fris als de frisse lucht van de heuvels waar deze wijn vandaan komt. En doet je denken aan aroma’s van rood fruit, pruimen en een lichte balsamico toon.

Smaak: In de mond is de wijn uitnodigend maar niettemin levendig en sappig, met een aromatische persistentie van zeldzame elegantie.

Food pairing: Perfecte begeleider van de dagelijkse keuken, gaat goed samen met lokale traditionele gerechten, zoals polenta met kaas en paddestoelen. Ook bij licht gegrild vlees erg goed.

Vinificatie: Gisting op de schillen in kleine roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt verder in grote vaten.

Rijping: In grote vaten en later in de fles

Alcoholpercentage: 13,5%

Serveertemperatuur: 14-16° C

Cuslanus Amarone

Druivenrassen: Corvina, Corvinone en Rondinella.

Kleur: Donkere robijnrode kleur

Aroma’s: Wisselende geuren van rijp fruit, donkere specerijen en hints van chocolade en koffie.

Smaak: In de mond verrast hij u door zijn onverwachte frisheid, typisch voor wijnen die op een hoge heuvel worden geproduceerd, door zijn evenwicht en aangename tannines die hem tot een wijn maken die geschikt is om lang te rijpen. 

Food pairing: Amarone is de perfecte begeleider van verfijnde gerechten zoals gestoofd vlees en wild, maar hij is ook perfect als “meditatiewijn” voor mensen die graag tijd doorbrengen met een onvergetelijke proefervaring.

Vinificatie: Na een zorgvuldige selectie in de wijngaard, worden de druiven in schalen gelegd en te drogen gelegd op de droogzolder genaamd “fruttaio”, gelegen naast de wijnmakerij. Dit “appassimento” proces is zeer langzaam, om de concentratie van suiker, structuur en aroma’s te ondersteunen. In de eerste maanden van het jaar na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst, waarna een lange en langzame gisting in contact met de schillen plaatsvindt. Hierna rijpt de wijn lange tijd in grote vaten en tonneaux totdat hij gebotteld wordt. Na ten minste vier jaar wordt hij op de markt gebracht.

Rijping: 4 jaar 

Alcoholpercentage: 15%

Serveertemperatuur: 14-16° C

Grappa Amarone

Druivenrassen: Corvina, Corvinone en Rondinella.

Kleur: Kristal heldere kleur

Aroma’s: Het intense bouquet herinnert aan de schillen van de gedroogde Amarone druiven, met lichte hooi hints en een grote complexiteit. 

Smaak: In de mond is hij zacht en aanhoudend, elegant en droog, met lichte geuren van rijp fruit.
De afdronk is lang, rijk en delicaat tegelijk.

Food pairing: Na de maaltijd, met goede chocolade of bosbessentaart. Probeer het ook eens met zachte Italiaanse kaas zoals Taleggio of Casolet. Ons advies? Geniet ervan in een breed glas, want dit is een authentieke Grappa di Amarone, met een groot karakter en een nog grotere finesse.

Distillatiesysteem: Door middel van discontinue bain-marie alambiekketel. Dit delicate distillatiesysteem zorgt ervoor dat de draf geleidelijk wordt verwarmd om de fijne en aromatische bestanddelen te scheiden van de bittere en minder fijne bestanddelen. Een nog verfijndere en harmonieuzere grappa wordt verkregen door een tweede distillatie die plaatsvindt in een aparte kolom.

Rijping: vóór het bottelen rust de grappa gedurende een korte periode in roestvrijstalen tanks, zodat de verschillende bestanddelen zich kunnen vermengen.

Alcoholpercentage: 40%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Rosato Vallagarina IGT Armani

Druivenrassen: Blend van rode druiven.

Kleur: Lichte rosé kleur.

Aroma’s: Smaken van kleine rode vruchten, zwarte bes en wilde aardbeien.

Smaak: Delicate soepele smaak met een sappige minerale afdronk op het einde.

Food pairing: Mooi als aperitief, goed bij gerechten met schelp- en schaaldieren. Een veelzijdige wijn, breed inzetbaar. Een zon in je glas.

Vinificatie: De druiven groeien in het zuiden van de Adige vallei. Het klimaat is hier milder door de ligging bij het Garda meer. Koude maceratie van de druiven, een paar uur voor de persing, om de kleur te behouden. Rijping in roestvrije vaten.

Rijping: In roestvrije vaten.

Alcoholpercentage: 12,5%

Serveertemperatuur: 8-10° C

Reciotto della Classico Armani

Druivenrassen: Corvina, Corvinone en Rondinella.

Kleur: Intens granaat rode kleur met hinten van violet.

Aroma’s: Intense geur van volwassen rode vruchten, hinten van kers, chocolade en koffie.

Smaak: Ronde zoete smaak, goed gebalanceerd met delicate tannine en de typische frisheid van druiven die groeien op hoge heuvels.

Food pairing: Heerlijk bij nagerechtjes en bij kaasplankjes. Ook bij pure chocolade een aanrader.

Vinificatie: Na een serieuze selectie in de wijngaarden worden de uitgekozen druiven in kisten geplaats en opgeslagen in de ‘droogruimte’ geplaatst gemaamd “Fruttato” gelegen in de hoge heuvels. Dit droogproces kost tijd om de concentratie van suikers en aroma’s te optimaliseren. De fermentatie vindt plaats in de eerste maanden van het nieuwe jaar na de pluk. Deze fermentatie vindt plaats onder lagere temperaturen als het juiste suikergehalte is bereikt. Heeft lange tijd op houten barriques gelegen voor het in de fles gaat.

Alcoholpercentage: 13,5%

Serveertemperatuur: 14-16° C

Pinot Grigio Grave DOC Armani

Druivenrassen: 100% Pinot Grigio

Kleur: Goudgeel

Aroma’s: Fijn bouquet met hinten van peer en rijpe appel

Smaak: Fris met tonen van rijpe appel en tinten van hooi en geroosterde amandelen

Food pairing:  Visgerechten, witvlees gerechten en gerechten met asperges, ook perfect om te drinken zonder culinaire begeleiding.

Vinificatie:  De druiven groeien op de heuvels van de Carnische Alpen in de regio Friuli Venezia Giulia. Worden vanaf half september handmatig geplukt. De fermentatie vindt plaats onder gecontroleerde temperatuur. Ze volgen het proces in roestvrije stalen vaten.

Rijping:

Alcoholpercentage: 13,0%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Wilt u meer informatie over de bovenstaande wijnen of meer weten over de bestelmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.