Apollonio
550
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-550,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Elfo Bianco d' Alessano

Druivenrassen: Bianco d’Alessano 100%

Kleur: Zacht strogeel.

Aroma’s: Fruitig en bloemig met hints van wit fruit en limoen, delicate tonen van wilde bloemen en blauweregen.

Smaak: Fris, mineraal, met een goede zuurgraad en smaak. Elegant en complex met een droge en aanhoudende afdronk.

Food pairing: Voorgerechten op basis van vis, gebakken octopus, slakken, pasta en jonge kazen.

Vinificatie: Zacht geperst om de fruitige en bloemige smaak te behouden. Daarna volgt ongeveer twee weken langzame gisting bij een gecontroleerde temperatuur in stalen tanks waar de verfijning wordt voltooid. Na twee maanden rust in de tanks wordt de wijn gebotteld.

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 12,0%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Elfo Chardonnay

Druivenrassen: Chardonnay 100%

Kleur: Strogeel met groenige reflecties.

Aroma’s: Intense hints van geel fruit met lichte citrustonen en kruidige nuances.

Smaak: Fris, mineraal en met een goede zuurgraad, evenwichtig en complex met een droge en aanhoudende smaak.

Food pairing: Voorgerechten op basis van vis, rauwe zeevruchten, tonijntartaar en buffelmozzarella.

Vinificatie: Zacht geperst om de fruitige en bloemige smaak te behouden. Daarna volgt ongeveer twee weken langzame gisting bij een gecontroleerde temperatuur in stalen tanks waar de verfijning wordt voltooid. Na twee maanden rust in de tanks wordt de wijn gebotteld.

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 12,0%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Elfo Susumaniello Rosato

Druivenrassen: Susumaniello 100%

Kleur: Helder koraalroze.

Aroma’s: Fruitig en bloemig met hints van granaatappel, aardbei en roos.

Smaak: Fris, delicaat met duidelijke mineraliteit in de smaak.

Food pairing: Gestructureerde voorgerechten, gerechten met schelpdieren, wit vlees en verse kaas.

Vinificatie: Zacht geperst om de fruitige en bloemige smaak te behouden met kort mostcontact gedurende ongeveer 10 – 12 uur. Daarna volgt een langzame gisting van ongeveer twee weken bij een gecontroleerde temperatuur in stalen tanks, waar de verfijning wordt voltooid. Na drie maanden rust in staal wordt de wijn gebotteld.

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 12,0%

Serveertemperatuur: 12-14° C

Elfo Negroamaro

Druivenrassen: Negroamaro 100%

Kleur: Robijnrood met intense violette reflecties.

Aroma’s: Fruitig met hints van verse bloemen en amandel. Lichte geuren van bessen. Ook de vegetale nuances zijn aangenaam.

Smaak: Robuust en rond met mooie tannines, goede zuurgraad en persistentie.

Food pairing: Hors d’oeuvres in rustieke stijl, voorgerechten en hoofdgerechten op basis van vele soorten vlees (konijn, kalfsvlees, lam).

Vinificatie: Zachte persing om de typische florale en fruitige smaak van de wijnstok te behouden met zeven dagen mostcontact van de schillen. Daarna volgt een gisting van ongeveer twee weken bij een gecontroleerde temperatuur in stalen tanks waar de verfijning wordt voltooid. Na drie maanden rust in staal wordt de wijn gebotteld.

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 13,0%

Serveertemperatuur: 14-15° C

Diciotto Fanali Rosato

Druivenrassen: Negroamaro 100%

Kleur:  Zalmroze met lichtgouden tinten. Bijna brons. 

Aroma’s: De fruitige geuren doen denken aan vers gerijpte kersen, met als tegenwicht frisse kruidige geuren.

Smaak: Droog, fris en zacht in de mond, met aanvankelijk een mooie rondheid op de tong, gevolgd door een gevoel van structuur en een bijna tannineachtige consistentie. De afdronk is elegant fruitig met een kruidig accent.

Food pairing: Een gestructureerde wijn, ideaal te combineren met wit vlees, vleeswaren, visgerechten (gebakken, gegrild en gestoofd) en half gekruide kazen.

Vinificatie: Na een zorgvuldige selectie van de bessen, worden ze zacht geperst. Het gistingsproces vindt plaats in acacia barriques, de gistende massa wordt vervolgens veelvuldig geroerd.

Rijping: 12 maanden in acacia barriques en 6 maanden in de fles.

Alcoholpercentage: 14%.

Serveertemperatuur: 8-10° C

Squinzano

Druivenrassen: Negroamaro 70% / Sangiovese 15% / Malvasia Nera 15%

Kleur: Intens robijnrood met amaranttinten aan de randen.

Geur: Hints van amandel, fruit en gedroogde bloemen.

Smaak: Fruitig, etherisch en met fluweelzachte tannines. De afdronk is lang en aanhoudend en wordt gekenmerkt door een uitnodigend amandelaroma dat ook in de mond waarneembaar is.

Food pairing: Gestoofd rood vlees, wild en gerijpte kazen.

Vinificatie: Traditionele gistingsmethoden worden toegepast. Uitgevoerd in grote Slavonische eiken vaten. Dit wordt gevolgd door een lang verblijf van de most op de schillen; ongeveer dertig dagen, om zoveel mogelijk smaak af te geven. Daaropvolgend de malolactische gisting in barriques.

Rijping: 6 maanden in barriques van middelmatig getoast Frans eikenhout, 6 maanden in grote Slavonische vaten van 3000/5500 liter en 6 maanden in de fles.

Alcoholpercentage: 14%.

Serveertemperatuur: 18° C

Salice Salentino Rosso

Druivenrassen: Negroamaro 80% / Malvasia Nera 20%

Kleur: Diep robijnrood.

Aroma’s: Intense en elegante aroma’s van bramen en pruimen.

Smaak: Vol, fluweelzacht en harmonieus met een aanhoudend fruitig aroma op de afdronk. Goede zuurgraad en tanninestructuur. Evenwichtig, zacht en etherisch.

Food pairing: Rood vlees, gekookt vlees, vleeswaren, gefermenteerde en harde kazen.

Vinificatie: Traditionele gistingsmethoden worden uitgevoerd in grote Slavonische eiken vaten. Dit wordt gevolgd door een lang verblijf van de most op de schillen; ongeveer dertig dagen, om zoveel mogelijk smaak af te geven. Daaropvolgend de malolactische gisting in barriques.

Rijping: 6 maanden in barriques van licht getoast Frans eikenhout, 6 maanden in grote Slavonische vaten van 3000/5500 liter en 6 maanden in de fles.

Alcoholpercentage: 14%.

Serveertemperatuur: 18° C

Negroamaro Terragnolo

Druivenrassen: Negroamaro 100%

Kleur: Intens robijnrood met violette reflecties.

Aroma’s: Rijk en evenwichtig bouquet. Tonen van zwarte bessen, zwarte kersen en aalbessen. Naar het einde toe zijn er kruidige nuances aanwezig.

Smaak: Zacht, rond en vol, met aanhoudende zachte tannines.

Food pairing: Wild en gegrild of gestoofd rood vlees.

Vinificatie: Traditionele gistingsmethoden worden uitgevoerd in grote Slavonische eiken vaten. Gevolgd door een lang verblijf van de most op de schillen; ongeveer dertig dagen, om zoveel mogelijk smaak af te geven. Daaropvolgend de malolactische gisting in barriques.

Rijping: 12 maanden in medium getoaste Franse barriques uit de streek Tronçais. 6 maanden in grote 3000/5500 liter Slavonische eiken vaten en 6 maanden in de fles.

Alcoholpercentage: 15,0%.

Serveertemperatuur: 18° C

Primitivo Terragnolo

Druivenrassen: Primitivo 100%

Kleur: Intens robijnrood met heldere reflecties.

Aroma’s: In de neus waarnemingen van rijp rood fruit, in het bijzonder pruimen en zwarte kersen, hints van vanille en honing. In de afdronk kruidige nuances van tabak en zoethout.

Smaak: In de mond onthult de wijn een goede body en een goede structuur met levendige hints van rijp fruit en specerijen. De wijn heeft een aangename en subtiele adstringerende toets. De fruitige afdronk is uitstekend, verrijkt met een delicate noot van kokosnoot. De afdronk is lang, in staat om een aangename fruitige persistentie te geven.

Food pairing: Wild, gegrild of gestoofd vlees.

Vinificatie: Traditionele gistingsmethoden worden uitgevoerd in grote Slavonische eiken vaten, Dit wordt gevolgd door een lang verblijf van de most op de schillen; ongeveer dertig dagen, om zoveel mogelijk smaak af te geven. Ddaaropvolgend de malolactische gisting in barriques.

Rijping: 12 maanden in Amerikaanse barriques van Quercus Alba met stoomgevouwen duigen. 6 maanden in grote 3000/5500 liter Slavonische eiken vaten en 6 maanden op fles.

Alcoholpercentage: 15%.

Serveertemperatuur: 18° C

Valle Cupa

Druivenrassen: Negroamaro 50% / Primitivo 50%

Kleur: Diep robijnrood.

Aroma’s: Het bouquet is intens en omhullend, met tonen van braam, rijp rood fruit en specerijen.

Smaak: Vol en zacht, met fluweelzachte tannines. Het aroma is fris en de zuren zijn goed. Een lange afdronk waarin de fruitige tonen die de neus al waarnam, terugkeren.

Food pairing: Wild, gegrild of gestoofd rood vlees, zoete en pittige harde kazen.

Vinificatie: Traditionele gistingsmethoden worden uitgevoerd in grote Slavonische eiken vaten. Er volgt een lang verblijf van de most op de schillen; ongeveer dertig dagen, om zoveel mogelijk smaak af te geven. Daaropvolgend de malolactische gisting in barriques.

Rijping: Primitivo: 12 maanden in Amerikaanse barriques van Quercus Alba met stoomgevouwen duigen – Negroamaro: 12 maanden in medium getoaste Franse barriques uit de streek Tronçais. Samengevoegd in grote Slavonische eiken vaten van 3000/5500 liter gedurende 6 maanden en 6 maanden in de fles.

Alcoholpercentage: 15%.

Serveertemperatuur: 18° C

Divoto Riserva

Druivenrassen: Negroamaro 70% / Montepulciano 30%

Kleur: Intens robijnrood met granaatrode reflecties.

Aroma’s: De aroma’s zijn zeer breed. De weelderige en uitnodigende geuren doen denken aan rijp rood fruit, specerijen zoals zwarte peper, kruidnagel en delicate koffiegeuren.

Smaak: De wijn heeft een krachtige body met hints van pruimen en kersen, in evenwicht gebracht met sterke tannine tonen en een aangenaam fris gevoel. Harmonisch en intens met warme minerale tonen. Gestructureerd en intens, met een goede body en goede tannines. De afdronk is lang, onderstreept door een aanhoudende fruitige noot.

Food pairing: Gegrild rood vlees, vleespastei, lamsvlees en oude kazen.

Vinificatie: Traditionele gistingsmethoden worden uitgevoerd in grote Slavonische eiken vaten, Daarna volgt een lang verblijf van de most op de schillen, ongeveer dertig dagen, om zoveel mogelijk smaak af te geven. Daaropvolgend de malolactische gisting in barriques.

Rijping: 24 maanden in barriques van middelzwaar getoast Frans eikenhout uit de omgeving van Jupilles, een stadje omringd door het bos van Bercè, waar dit extra-fijne eikenhout zich bevindt. De wijn wordt vervolgens gedurende 6 maanden in grote Slavonische eikenhouten vaten van 3000/5500 liter bewaard en brengt daarna 12 maanden in de fles door.

Alcoholpercentage: 14,5%

Serveertemperatuur: 20° C

Mater Terra

Druivenrassen: Negroamaro 100%

Kleur: Intens robijnrood met granaatrode reflecties.

Aroma’s: Intense aroma’s die variëren van tonen van pruimenjam tot hints van kersen in alcohol en cacaonuances, er is op de afdronk ook ruimte voor zoethouttoetsen.

Smaak: Zoet en vol, evenwichtig, met aangename zuurtoetsen en robuuste tannines. Een aanhoudende afdronk versterkt de terugkeer van het rijke aromatische bouquet dat de neus al heeft waargenomen.

Food pairing: Een dessertwijn die goed samengaat met droog gebak, amandelspijs en blauwe kaas. Of desserts op basis van kers en pure chocolade.

Vinificatie: Rijping op de plant gedurende ongeveer 30 dagen. Traditionele gistingsmethoden worden uitgevoerd in grote Slavonische eiken vaten. Daarna volgt een lang verblijf van de most op de schillen, ongeveer dertig dagen, om zoveel mogelijk smaak af te geven. Daaropvolgend de malolactische gisting in barriques.

Rijping: 36 maanden in grote Slavonische eikenhouten vaten van 3000/5500 liter en 6 maanden in de fles.

Alcoholpercentage: 15,5%.

Serveertemperatuur: 14-15 °C

Wilt u meer informatie over de bovenstaande wijnen of meer weten over de bestelmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.