Bersi Serlini
1956
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1956,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Brut Anteprima

Druivenrassen: Chardonnay 80% Pinot Blanc 20%

Kleur: Heldere strogele kleur met glanzende witgouden reflecties

Aroma’s: De anteprima is delicaat en fris, met verschillende tonen van fris-zure vruchten die de hele geur omhullen
met brioche en biscuit aroma’s.

Smaak: Crispy aanzet in de mond voegt een zeer knapperige evenwichtige, ronde en frisse
toon. De afdronk van Anteprima is lang met hints van zijn eigen karakteristieke frisheid. 

Food pairing: Anteprima is een perfecte Franciacorta als aperitief, maar ook bij een voorgerecht. Hij kan ook goed gecombineerd worden met verschillende kazen. 

Vinificatie: De handgeplukte oogst begint normaal gezien begin augustus. De Anteprima heeft een eerste gisting van minimaal 6 maanden in temperatuur gereguleerde roestvrijstalen gistingstanks. Na ‘tirage, rijpen alle flessen op de droesem in de
prachtige ondergrondse gewelfde kelders bij een constante temperatuur van 12° gedurende het hele jaar.

Rijping: Manuele rijping van 5 weken

Alcoholpercentage: 12,5%

Serveertemperatuur: 8-10° C

Anniversario Blanc de blancs

Druivenrassen: Chardonnay 100%

Kleur: Goud gele kleur met reflecties van Amber

Aroma’s: In eerste instantie heeft hij zeer intense aroma’s op de neus, met vers
fruit, witte bloemen en tropische rijpe vruchten geuren, typisch voor Franciacorta wijnen. 

Smaak: Zijn romige en warme smaak heeft zowel een harmonieuze als evenwichtige dynamiek. Opkomende tonen van amandel, kastanje en perzik.  Zijn uitstekende frisheid maken de Anniversario Blanc de Blancs een uitgesproken unieke en elegante Franciacorta.

Food pairing: Anniversario Blanc de Blancs is een goed uitgebalanceerde Franciacorta, perfect als aperitief, maar ook op de
tafel bij speciale gelegenheden zoals bruiloften en jubilea. Het is een uitstekende en elegante wijn, goed te combineren met een plateau van oesters, zeevruchten en risotto. 

Vinificatie: Handgeplukte oogst begin augustus. De Anniversario heeft een eerste gisting van minimaal 6 maanden in temperatuur
gereguleerde roestvrijstalen gisttanks. Na ‘tirage’ rijpen alle flessen op de droesem in de prachtige ondergrondse gewelfde kelders bij een constante temperatuur van 12° gedurende het hele jaar. 

Rijping: Manuele rijping van de duur van 5 weken.

Alcoholpercentage: 12,5%

Serveertemperatuur: 8-10° C

Cuvèe 4 Millesimato 2014

Druivenrassen: Chardonnay 100%

Kleur: Intens stro-geel

Aroma’s: Deze Millesimato onthult een zoete, zachte geur van kastanje, kokos en vers brood. Deze biscuitachtige kant van de wijn maakt zeer snel plaats voor aroma’s van witte bloemen en boter. 

Smaak: De druif drukt zich uit in al zijn kracht en elegantie. Cuvée N°4 is meesterlijk verfrissend met volle warme aroma’s. 

Food pairing: Een Millesimato die ideaal in combinatie is met wild vlees, geroosterd en gegrild
gevogelte. Perfect met zeebaars of gegrilde gamba’s. 

Vinificatie: Handgeplukte oogst in de tweede week van augustus. Cuvée N°4 heeft een eerste gisting gedurende minimum 6 maanden in temperatuur gereguleerde roestvrijstalen gisttanks. Kleine percentages gisten in 4 franse eiken vaten gekozen in 4 geselecteerde bossen, Allier, Troncais, Champagne en Vogezen. Na ‘tirage’ rijpen alle flessen op de droesem in de prachtige ondergrondse gewelfde kelder bij een constante temperatuur van 12° gedurende het hele jaar. De Cuvee N°4 Millesimé is het vlaggenschip van de filosofie van Bersi Serlini. 

Rijping: Manuele rijping van de duur van 5 weken.

Alcoholpercentage: 12,5%

Serveertemperatuur: 8-10° C

Rosé Rosa Rosae

Druivenrassen: Chardonnay 65% Pinot Noir 35%

Kleur: Roze, granaat, delicaat zalmkleurig met lichte oranje schitteringen.

Aroma’s: De neus is fris en aromatisch. Met verfijnde tonen van rode bes, aardbeien en bloemen met lichte accenten van citrus en groenten.

Smaak: De wijn overheerst plezier in al zijn aspecten! Van de frisheid van het fruit, tot de mineraliteit. De bubbel is levendig. Elegante tonen van bessen zijn goed versmolten met subtiele nuances van gist en knapperig brood.

Food pairing:  Ideaal in combinatie met rauwe vleeswaren zoals een charcuterie en oude kazen. Van eend tot sushi, Bersi Serlini Rosé begeleidt de meest nieuwsgierige fijnproevers. 

Vinificatie: De handgeplukte oogst vindt gewoonlijk plaats in de eerste week van augustus. De druiven worden met de hand geplukt op
verschillende tijdstippen. Bij het persen worden de Pinot Noir druiven lang genoeg met de schil in contact gelaten
om de wijn de gewenste kleur te geven. Zorgvuldige rijping in de ondergrondse kelders bij een constante temperatuur van 12°. 

Rijping: Manuele rijping van de duur van 5 weken.

Alcoholpercentage: 12,5%

Serveertemperatuur: 8-10° C

Wilt u meer informatie over de bovenstaande wijnen of meer weten over de bestelmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.