Druivenrassen: Grillo, Insolia, Cattarrato
Kleur: Dieprood met koperachtige ondertoon.
Aroma’s: Een mooie zeer zachte Marsala met hints van amandelen en dadels. Daarnaast vinden we tonen van de laurier en kruidnagel.
Smaak: Mooi zacht zoet, vol en kruidig.
Food pairing: Een Marsala die zeer goed te combineren is bij verschillende kazen, maar ook top bij chocolade desserts en warm gebak.
Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.
Rijping: In vaten voor maarliefs 2 jaar.
Alcoholpercentage: 19,0%
Serveertemperatuur: 14-16° C