Francesco Intorcia
815
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-815,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Marsala Garibaldi Dolce D.O.C 2 Anni

Druivenrassen: Grillo, Insolia, Cattarrato

Kleur: Dieprood met koperachtige ondertoon.

Aroma’s: Een mooie zeer zachte Marsala met hints van amandelen en dadels. Daarnaast vinden we tonen van de laurier en kruidnagel.

Smaak: Mooi zacht zoet, vol en kruidig. 

Food pairing: Een Marsala die zeer goed te combineren is bij verschillende kazen, maar ook top bij chocolade desserts en warm gebak.

Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.

Rijping: In vaten voor maarliefs 2 jaar. 

Alcoholpercentage: 19,0%

Serveertemperatuur: 14-16° C

Marsala Vintage 2015 Rubino Supriore

Druivenrassen: Nero d’Avola 100%

Kleur: Dieprood met paarse reflecties

Aroma’s: De neus is elegant, complex en verfijnd met aangename tonen van kersen en wilde bessen, hints van gras, johannesbrood en vuursteen. 

Smaak: Lief, vers en hartig in de smaak. Hij blijft mooi warm en omhullend. Uitstekende balans en zeer aangenaam met een goed doorzettingsvermogen!

Food pairing: Bonbons op basis van chocolade en Zwitserse gebakjes. Fijne combinatie met talloze tradizionele Italiaanse desserts. Geweldig om te serveren aan het einde van de maaltijd.

Vinificatie: Deze Marsala is de eerste Marsala die gemaakt is van een rode druif i.p.v. de normale tradizionele witte druiven, dit maakt deze Marsala extra bijzonder! Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.

Rijping: In vaten voor maarliefs 2 jaar. 

Alcoholpercentage: 19,0%

Serveertemperatuur: 14-16° C

Marsala Vintage 2012 Riserva Supriore Oro

Druivenrassen: Grillo 100%

Kleur: Diep goudgele kleur, bijna honingachtig. 

Aroma’s: Elegant, complex en verfijnd met fruitige en pittige zoete tonen van; perziksiroop, abrikoos, gekonfijte sinaasappel, gedroogde vijgen, vanille en kaneel. Daarnaast aangename geroosterde tonen van amandel en hazelnoot.

Smaak: Fijn zoet, fris en hartig in de smaak. Mooi warm en omhullend en is goed in balans, zeer aangenaam en een goede persistentie. 

Food pairing: Een voorkeur om het combineren met desserts. Zoals Zwitserse gebakjes, Bonbons op basis van chocolade en amandelen of Pandoro. Geweldig om te serveren aan het einde van de maaltijd.  

Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.

Rijping: In vaten voor maarliefs 4 jaar. 

Alcoholpercentage: 19,0%

Serveertemperatuur: 14-16° C

Marsala Vintage 2004 Supriore Ambra Dolce

Druivenrassen: Grillo 100%

Kleur: Diep rood met koperachtige ondertoon.

Aroma’s: Intens aroma met zoete tonen die doen denken aan gedroogde vijgen, dadels en Citrus geuren van gekonfijte sinaasappelschillen met zoethout en karamel.

Smaak: In de mond is hij mooi zacht, zoet en elegant. Goed geïntegreerd met alle aangename aroma’s die in de neus te vinden zijn. Een mooie frisheid is zijn karakter! Dat maakt hem steeds aangenamer in zijn persistentie. Een Marsala met een uitstekende balans.

Food pairing: Mooi te combineren met desserts op basis van ricotta zoals Cannoli of Siciliaanse Cassata. Daarnaast gedroogd fruit en chocolade.  Ook zonder een gerechtje waanzinnige om te drinken!  

Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.

Rijping: In vaten voor maarliefs 10 jaar. 

Alcoholpercentage: 19,0%

Serveertemperatuur: 14-16° C

Marsala Vintage 1994 Supriore Ambra Semi-Secco

Druivenrassen: Grillo 100%

Kleur: Heldere ambergele kleur met koperachtige ondertoon.

Aroma’s: Intens, breed en omhullend met zoete fruitige tonen van abrikoos in de geest. Daarnaast vinden we tonen van gekonfijte sinaasappelschil, gedroogde vijgen, dadels en geroosterde amandelen. Pittige vanille en kaneel met tonen van karamel, chocolade en gemalen koffie.

Smaak: In de mond is hij zacht zoet en warm. Een uitstekende frisheid en grote persistentie. De elegante smaak vol aroma’s wordt gekenmerkt door een grote frisheid in de smaak. 

Food pairing: Heerlijk met medium gerijpte blauwe kazen of gerechten die het zoet en zuur herinneren zoals een echte Siciliaanse Caponata. Een wijn te combineren met desserts die vrij zoet en complex zijn of met warme desserts en zacht gebak. Maar ook heerlijk om van te genieten zonder enige combinatie om een heerlijk diner mee af te sluiten. 

Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.

Rijping: In vaten voor maarliefs 20 jaar. 

Alcoholpercentage: 19,0%

Serveertemperatuur: 14-16° C

Marsala Vintage 1980 Riserva Supriore Ambra Dolce

Druivenrassen: Grillo 100%

Kleur: Donkere ambergele kleur met koperachtige ondertoon.

Aroma’s: Consistent en intens breed in zijn complexiteit met lichte tonen van eucalyptus. De aroma’s zijn zoet en elegant met lichte rokerige tonen. Daarnaast zijn er duidelijke tonen te vinden van: honing, karamel, johannesbrood, abrikozen, gekonfijte sinaasappelschil, rozijnen, gedroogde vijgen, pijnboompitten, amandelen en geroosterde walnoten. 

Smaak: In de mond is hij vol, zacht en zoet, met een grote frisheid in de smaak. Een Marsala met een lading aroma’s die een grote persistentie en structuur oproepen. Een Marsala met grote klasse!

Food pairing: Te combineren met desserts zoals Siciliaanse Cassata of verschillende ricotta-taarten. Maar ook warme gebakken desserts met gedroogd fruit of chocolade fondantaart en gesuikerde sinaasappelschil bedekt met chocolade. 

Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.

Rijping: In vaten voor maarliefs 35 jaar. 

Alcoholpercentage: 19,0%

Serveertemperatuur: 14-16° C

Moscato Vino Liquoroso 0,75 l

Druivenrassen: Moscato di Alessandria 100%

Kleur: Diep goudgeel met koperachtige ondertoon

Aroma’s: Bijzonder zacht zoet met een klein frisje wat deze wijn erg aangenaam maakt. 

Smaak: Delicaat, en met intense aroma’s van citrus en honing.

Food pairing: Het beste te serveren bij elk soort dessert, vooral bij koekjes en in het algemeen bij droge zoetigheden. Ook erg bijzonder indien vergezeld van oude kazen. 

Vinificatie: Fermentatie gaat zeer zorgvuldig en bij gecontroleerde temperatuur. Wanneer het alcoholgehalte 4° en een restsuikergehalte van 12% heeft bereikt, wordt er wijnalcohol toegevoegd om de gisting te stoppen en een alcoholgehalte van 16% te bereiken en de wijn mooi zacht zoet blijft. 

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 16,0%

Serveertemperatuur: 8-12° C

Zibibbo Vino Liquoroso 0,75 l

Druivenrassen: Zibbibo 100%

Kleur: Diep goudgeel.

Aroma’s: Intens aroma van wilde bloemen en citrus fruit 

Smaak: Zacht zoet, met een heerlijk klein frisje. Mooie zoetgraad.

Food pairing: Heerlijk bij warm gebak, of bij gerchetn met warm citrusfruit. b.v. crepes suzette. 

Vinificatie: Fermentatie gaat zeer zorgvuldig en bij gecontroleerde temperatuur. Wanneer het alcoholgehalte 4° en een restsuikergehalte van 12% heeft bereikt, wordt er wijnalcohol toegevoegd om de gisting te stoppen en een alcoholgehalte van 16% te bereiken en de wijn mooi zacht zoet blijft. 

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 16,0%

Serveertemperatuur: 8-12° C

Wilt u meer informatie over de bovenstaande wijnen of meer weten over de bestelmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.