Druivenrassen: Chardonnay en Sauvignon
Kleur: Strogeel met lichte grone nuances.
Aroma’s: Het is een frisse, bloemige, fruitige wijn met tonen van groene appel, kool en een lichte aanwezigheid van perzik.
Smaak: De druiven van deze wijn groeien op een vlakke grond waar veel kalk en mineralen in zitten, dit is bepalend voor zijn smaak. De kalkrijke bodem in Friuli geeft namelijk mooi stuivende Sauvignon en dan geblend samen met de zachte en warme Chardonnay maakt dit tot een zeer prettige wijn.
Food pairing: Bij groene en witte asperges en een perfecte combinatie evenals lichte visgerechten zoals tong, schar en sauzen van schelp en schaaldieren. (coquilles, mosselen, kreeft) . Ook zonder culinaire begeleiding een lekker wijn om zo te drinken.
Vinificatie: Zacht geperst om de fruitige en bloemige smaak te behouden. Daarna volgt ongeveer twee weken langzame gisting bij een gecontroleerde temperatuur in stalen tanks waar de verfijning wordt voltooid. Na twee maanden rust in de tanks wordt de wijn gebotteld.
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertemperatuur: 08-10° C