Matteo Braidot
708
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-708,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Torre Bianco

Druivenrassen: Chardonnay en Sauvignon

Kleur: Strogeel met lichte grone nuances. 

Aroma’s: Het is een frisse, bloemige, fruitige wijn met tonen van groene appel, kool en een lichte aanwezigheid van perzik.

Smaak: De druiven van deze wijn groeien op een vlakke grond waar veel kalk en mineralen in zitten, dit is bepalend voor zijn smaak. De kalkrijke bodem in Friuli geeft namelijk mooi stuivende Sauvignon en dan geblend samen met de zachte en warme Chardonnay maakt dit tot een zeer prettige wijn.

Food pairing: Bij groene en witte asperges en een perfecte combinatie evenals lichte visgerechten zoals tong, schar en sauzen van schelp en schaaldieren. (coquilles, mosselen, kreeft) . Ook zonder culinaire begeleiding een lekker wijn om zo te drinken.

Vinificatie: Zacht geperst om de fruitige en bloemige smaak te behouden. Daarna volgt ongeveer twee weken langzame gisting bij een gecontroleerde temperatuur in stalen tanks waar de verfijning wordt voltooid. Na twee maanden rust in de tanks wordt de wijn gebotteld.

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 12,5%

Serveertemperatuur: 08-10° C

Torre Rosso

Druivenrassen: Merlot en Carbernet-Sauvignon

Kleur: Zacht robijnrode kleur

Aroma’s: De wijn heeft een intens bouquet van bosvruchten en specerijen.

Smaak: De wijn heeft in de afdronk een bittertje van pure chocolade, rozenbottel, peper en rozemarijn.

Food pairing: Mooi is combinatie met verschillenden lichte vlees gerechten evenals licht terug gekoeld bij vis.

Vinificatie: Deze druiven worden geplukt aan het einde van oktober, daarna volgt de fermentatie op stalen vaten en vervolgens ondergaat hij een korte rijping van 6 maanden op Sloveense houten vaten, voor een licht houtaccent. Daarna vindt de botteling plaats.

Rijping: 6 maanden in houten vaten, vervolgens in de fles

Alcoholpercentage: 12,5%

Serveertemperatuur: 16-18° C

Wilt u meer informatie over de bovenstaande wijnen of meer weten over de bestelmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.