Michele Calò & Figli
2299
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2299,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Mjere Bianco

Druivenrassen: Verdeca 70%, chardonnay 30%.

Kleur: Strogeel, met gouden reflecties.

Aroma’s: Fijn, delicaat, verrukkelijk fruitig met geuren van ananas en appel.

Smaak: Sappig en aangenaam fris. Elegant met een duidelijke intensiteit.

Food pairing: Hij combineert goed met schelpdieren en zeevruchten, en met smaakvolle mediterrane voorgerechten.

Vinificatie: De druiven worden zacht geperst en alleen de vrije most (of “mosto fiore”), ongeveer 30%, wordt gebruikt voor het eindproduct. Een belangrijke rol is weg gelegt voor de temperatuur, want de druiven worden geperst bij een temperatuur van 14°-16° met een kleine pauze, om meer geuren en aroma’s te verkrijgen. Vervolgens laat men de most (of “mosto fiore”) gisten bij een constante temperatuur van 18° gedurende ongeveer 7,8 dagen, waarna men de most overbrengt en gedurende de nodige tijd in stalen vaten bewaard. De kenmerken van frisheid en verfijning dragen bij tot een goed evenwicht
en tot een zachte en fruitige smaak.

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 12,0%

Serveertemperatuur: 12-14° C

Mjere Rosato

Druivenrassen: Negroamaro 90% Malvasia Nera Leccese 10%

Kleur: Intens, briljant, koraalroze.

Aroma’s: Intens bouquet dat doet denken aan kersen en vers fruit, delicaat.

Smaak: Zacht, elegant en met een goede fruitige persistentie, nauwkeurig sappig. De smaak is uniek en de wijn heeft een “fascinerende mediterrane sfeer”.

Food pairing: Het is een uitstekende combinatie met verschillende visgerechten, gestoofde vis, Tonijn, wit vlees zoals kalfsvlees, verse kazen, schapenkaas en niet gerijpte kazen.

Vinificatie: Traditionele Lacrima vinificatie. De druiven worden gedurende 16-18 uur geweekt, afhankelijk van de rijping en dus van de kleur. Tijdens het afdruipen wordt slechts het maximum van 25%-30% gebruikt voor de productie van “Mjère” Rosato. Uitsluitend het beste gedeelte, het heldere gedeelte met een koraalroze kleur dat wordt gebruikt voor de gisting, bij een constante temperatuur van ongeveer 18°. De gisting duurt ongeveer 7-8 dagen en na afloop wordt het product in stalen vaten overgebracht en laat men het de nodige tijd rusten op zijn eigen gisten. Waarnaar de wijn gefilterd en gebotteld wordt. En rust hij verder in de fles. 

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 13,5%

Serveertemperatuur: 12-14° C

Cerasa Rosato Riserva

Druivenrassen: Negroamaro 100%

Kleur: Intens, briljant, koraalroze.

Aroma’s: Intens bouquet dat doet denken aan kersen en vers fruit. Zeer delicaat met een lichte hout toets

Smaak: Zacht, elegant en met een goede fruitige persistentie. Heerlijk sappig, met een typisch kersen bittertje. Een prachtige structuur door de houtrijping. 

Food pairing: Hij combineert goed met verschillende visgerechten uit de mediterrane keuken. Octopus van de grill, Gamba’s gegrild.  Ook wit vlees pakt hij erg goed op.

Vinificatie: Traditionele Lacrima vinificatie. De druiven worden gedurende 16-18 uur geweekt, afhankelijk van de rijping en dus van de kleur. Tijdens het afdruipen wordt slechts het maximum van 25%-30% gebruikt voor de productie van “Cerasa” Rosato. Uitsluitend het beste gedeelte, het heldere gedeelte met een koraalroze kleur dat wordt gebruikt voor de gisting, bij een constante temperatuur van ongeveer 18°. De gisting duurt ongeveer 10 dagen en na afloop wordt 20% van het product gedurende 5 à 6 maanden in kleine Franse eiken vaten van 225 liter gerijpt. De overige 80% blijft in stalen vaten liggen. Aan het einde van de rijping van de wijn, worden de twee delen vermengd. Daarna rust de wijn een bepaalde tijd voordat de wijn gefilterd en gebotteld wordt. En rust hij daarna verder in de fles. 

Rijping: 5 a 6 maanden in barriques, in stalen vaten en in de fles

Alcoholpercentage: 13,5%

Serveertemperatuur: 12-14° C

Grecántico

Druivenrassen: Negroamaro 70% Malvasia Nera Leccese 30%

Kleur: Krachtig robijnrood met paarsachtige tinten.

Aroma’s: Fris, fruitig met geuren van zwarte bessen en frambozen.

Smaak: Fruitig en met een goede persistentie, in de mond onthult hij al zijn jonge frisheid. Hij is goed gestructureerd en heeft een sterk karakter.

Food pairing: Hij combineert goed met elke maaltijd, vooral bij de mediterrane keuken. Hij kan ook gecombineerd worden met
bepaalde visgerechten.

Vinificatie: De jonge wijngaarden en een nauwkeurige vinificatie zijn volledig ingericht op het verkrijgen van frisheid, elegantie, en fruit in de wijn. Die maken het een typische wijn van de Salento streek. De rijping van de wijn vindt deels plaats in stalen vaten gedurende 6 maanden en voor 20% wordt de wijn gerijpt in kleine eikenhouten vaten. Deze worden na een rust periode samengevoegd. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en na ongeveer 3 maanden op de markt gebracht, zodat het mogelijk is om de frisheid en de ontwikkeling ervan in de loop van de tijd te waarderen.

Rijping: In staal, deels in hout en in de fles

Alcoholpercentage: 13,5%

Serveertemperatuur: 16-18° C

Mjere Rosso

Druivenrassen: Negroamaro 100%.

Kleur: Robijnrood met granaatreflecties.

Aroma’s: Vol, met geuren van bessen en pruimen.

Smaak: De wijn is mooi droog met een aangename en licht bittere afdronk die tegelijkertijd zacht is. De wijn is prachtig in balans.

Food pairing: Hij combineert goed met gegrild vlees en wild natuurlijk, ook met harde en oude kazen. Het is een uitstekende combinatie met typische salentijnse voorgerechten. Of gewoon met een heerlijke antipasto!

Vinificatie: Traditionele vinificatie met een voortdurende maceratie, duur 7,8 dagen, afhankelijk van het oogstjaar. De rijping van de wijn gebeurt gedeeltelijk (70%) in stalen vaten en het resterende deel (30%) in kostbare eiken vaten gedurende ongeveer 12 maanden. Daarna wordt de wijn volledig gemengd en na een rustperiode wordt de wijn gebotteld. De wijn wordt pas op de markt gebracht na een rijping op fles van ongeveer 6 maanden. 

Rijping: Deels in staal, in hout en in de fles

Alcoholpercentage: 13,5%

Serveertemperatuur: 16-18° C

Primiter

Druivenrassen: Primitivo 100%.

Kleur: Intens robijnrood.

Aroma’s: Geuren van rode jam, bosbessen en frambozen.

Smaak: Intens, mooi tanninerijk, met een langdurige en aanhoudende afdronk.

Food pairing: Hij combineert erg goed met sappige vlees gerechten, of het typisch gepekeld varkensvlees uit de Salento streek. Ook bij verschillende stoofpotten of Wildgerechten erg goed. 

Vinificatie: Traditionele vinificatie met een voortdurende maceratie van de druivenschillen gedurende 7,8 dagen. Wanneer de druivenoogst is eindigt, begint de rijping van de wijn gedeeltelijk (60%) in stalen vaten en het resterende deel (40%) in kleine eiken vaten gedurende ongeveer 12 maanden. Dan wordt de wijn gemengd en na een periode van rust wordt het product gebotteld en ondergaat hij een rijping op fles van 6 maanden. Daarna wordt de wijn op de markt gebracht. 

Rijping: Deels in staal, in hout en in de fles

Alcoholpercentage: 14 %

Serveertemperatuur: 16-18° C

Spano Riserva

Druivenrassen: Negroamaro 100%.

Kleur: Intens robijnrood met granaat reflecties

Aroma’s: Uitgesproken, met geuren van specerijen en bessen.

Smaak: Een vol en een zacht karakter tegelijkertijd. Het is zeer mooi in balans en onthult een sterk karakter.

Food pairing: Goed te combineren met gegrild vlees- en Wild. Ook met harde en oude kazen. Deze wijn kan worden gedronken tijdens een gesprek of na een maaltijd. De gemiddelde jaarproductie van 2013 bedraagt 6.500 flessen en 300 magnums.

Vinificatie: Het is een traditionele vinificatie met een voortdurende maceratie van de druiven. Na de druivenoogst begint de rijping van de wijn gedeeltelijk (50%) in stalen vaten en het resterende deel in kleine eiken vaten gedurende ongeveer 12 maanden. Dan, op het juiste moment, wordt de wijn gemengd en na een periode van rust, wordt het product gebotteld. En na een rijping in de fles van een jaar wordt de wijn op de markt gebracht. De wijn “Spano” wordt uitsluitend geproduceerd tijdens “de meest gunstige wijnjaren”. De flessen van deze wijn die op de markt worden gebracht behoren tot de volgende wijnjaren: 1986, 1988, 1990, 1993, 1996, 1997, 2003, 2007 en 2013. De wijn “Spano” is een buitengewone krachtige en intense wijn dankzij de rijping.

Rijping: In staal, in hout en in de fles

Alcoholpercentage: 14,5%

Serveertemperatuur: 16-18° C

Wilt u meer informatie over de bovenstaande wijnen of meer weten over de bestelmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.