Natale – Il Priore
2280
post-template-default,single,single-post,postid-2280,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Natale – Il Priore

Kersttip

Ho, ho en ho. Neem even de tijd om hier twee kersttips te lezen. Even twee minuutjes van uw tijd om twee uur zoeken, twijfelen, stress en dan toch de verkeerde wijn te kopen te besparen. Ik heb twee prachtwijnen die bij ieder kerstmenu passen.

Snel beginnen met de Pecorino van Il Fattore. De pecorino staat vooral bekend als een kaas maar is dus ook een druif en is weer helemaal terug van weggeweest. En terecht! Mooi strogeel in het glas en de geur is een combinatie van viooltjes en aardse tonen. Maar eenmaal in de mond proef je de veelzijdigheid van deze comeback-kid: het is fris door de appels, citroenfruit en hints van anijs maar ook levendig door het karakter. Serveer deze Pecorino bij zeevruchten, vis (zalm of tonijn zou dan mijn voorkeur hebben), wit vlees zoals kip of kalkoen en niet al te overheersende kazen. En voor 3de kerstdag en verder: ook bij sushi en risotto mag u mijn glas bijvullen. Zeker een wijn om te onthouden!

Dat geldt ook voor de Montepulciano van Il Fatorre. Deze neef van de Sangiovese hoort er gewoon bij omdat hij zo veelzijdig is. De mooie donkerrode kleur verraadt al de complexiteit van donkere vruchten maar dat is niet het enige waarom ik u deze aanraad. Hij past zich namelijk moeiteloos aan bij diverse gangen. Door zijn zachte tannines, ronde smaak (blijf goed en lang ‘op de tong hangen’), aardse tonen en een lange, mooie spicy afdronk is hij niet eenkennig. Hij is dus voor meerdere doeleinden (lees gangen van het menu) prima te gebruiken. Serveer deze Montepulciano bij lamsvlees, reerug of hert als er wild op het menu staat. Hetzelfde geldt als de voorkeur uitgaat naar meer traditionelere gerechten zoals biefstuk of varkenshaas. En voor de 3de kerstdag en verder: zorg voor voorraad om te serveren bij pasta, pizza of lasagne. Echt waar, het is er eentje die een vaste plek verdiend.

Buon natale e alla prossima!

Mark

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is mark_bertrand-300x300.jpg
Geen reactie's

Geef een reactie