Priore
686
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-686,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Pecorino il fattore

Druivenrassen: Pecorino 100%

Kleur: Zacht strogeel.

Aroma’s: In de neus veel complexe aromas van rijp fruit. 

Smaak: In de mond een rijke structuur en is zeer elegant.

Food pairing: Goed te combineren bij mooie visgerechten maar ook natuurlijk met de gelijknamige kaas de Pecorino en vegetarische gerechten.

Vinificatie: Deze Pecorino is een van de oudste lokale witte wijnen van Italië. De druiven worden aangeplant op de hoogst gelegen heuvels van het wijnhuis. Na de oogst volgt de fermentatie op stalen inox vaten en vervolgens de rijping op de zelfde stalen vaten voor 4 maanden voordat de wijn gebotteld wordt.

Rijping: Stalen vaten en in de fles

Alcoholpercentage: 13,0%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Montepulciano il fattore

Druivenrassen: Montepulciano d’Abruzzo 100%

Kleur: Intens robijnrood

Aroma’s: Hij heeft een intense neus met tonen van verschillende kruiden, leder en rood fruit.

Smaak: Een mooie volle ronde smaak met tonen van rijp fruit en zachte tannine.

Food pairing: Goed te combineren bij de wat zwaardere gerechten zoals gegrild rood vlees, pasta’s met krachtige sausen, paddestoelen, risotto’s, wildgerechten en bij stevige kazen.

Vinificatie: Het wijnhuis La Tenuta del Priore gelegen in de “Col del mondo” een bekend gebied rondom het plaatsje Collecorvino vlakbij Pescara, zuidelijk centraal Italië. Het huis bezit 40 hectare aan druiven die zijn aangeplant op steile heuvels die als het ware een Amfitheater vormen rondom een klein meer. De aanplant bestaat voornamelijk uit 80% rode druiven en de andere 20% is Pecorino en Passerina, witte druiven. Na de oogst van de Montepulciano worden de druiven gefermenteerd op inox stalen vaten en ondergaan vervolgens een hout rijping op Frans barriques van 225l vaten voor 12 a 14 maanden.

Rijping: 12/14 maanden op Frans barrique en in de fles

Alcoholpercentage: 14%

Serveertemperatuur: 16-18° C

Wilt u meer informatie over de bovenstaande wijnen of meer weten over de bestelmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.