Nero d’Avola Isola Die Profumi

Provincie: Sicilië
Wijnhuis: Alcesti
Druivensoort: 100% Nero D’Avola
De inheemse druivensoort van Sicilie, de Nero D’Avola is een wijn die je dagelijks kan drinken. De druiven groeien op het heuvelachtige gebied rondom Marsala op een hoogte tussen de 100 en 280 M. De druiven worden handmatig geplukt in september.
Kleur: intens rood met reflexen van violet.
Aroma: een mooie neus die in balans is, tonen van rijp rood fruit.
Smaak: een mooie jonge gebalanceerde wijn, licht en fruitig.
Food pairing: roodvlees gerechten, pasta gerechten, zachte kazen. Ook een rode wijn om zo te drinken zonder culinaire begeleiding.
Vinificatie: na de handmatige pluk in september en het ontstelen vindt de maceratie plaats onder gecontroleerde temperatuur tussen de 22 en 24 Gr C. Fermentatie vindt plaats in stalen vaten.
Alcoholpercentage: 13% vol.
Serveertemperatuur: tussen de 18 en 18 Gr C.

 

Nero d’Avola Nesos

Provincie: Sicilië
Wijnhuis Alcesti
Druivensoort: 100% Nero D’Avola
Dé inheemse druivensoort van Sicilie, de Nero D’Avola. De druiven groeien op heuvelachtig gebied in het binnenland rondom de plaats Marsala. De druiven worden handmatig geplukt in de periode tussen 10 en 20 september.
Kleur: intens rood
Aroma’s: rood fruit in perfecte harmonie met kruidige tonen en vanille.
Smaak: rijke en lange afdronk met frisse tonen.
Foodparing: gerechten met asperges, soepen en vegetarische gerechten met gegrilde paprika.
Vinificatie: na de handmatige pluk in september vindt de vinificatie plaats onder gecontroleerde temperatuur tussen de 24 en 27 Gr C. Daarna in stalen vaten daarna voor minimaal 6 maanden in houten vaten. Er volgt dan nog een periode van minimaal 1 maand rusten in de fles voordat deze wijn op de markt komt.
Alcoholpercentage: 13% vol.
Serveertemperatuur: tussen de 16 en 18 gr C.

Wilt u meer weten over de bovenstaande wijnen?

Of wilt u meer weten over de bestelmogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via de contactpagina of bel naar Raimondo: 06 21 54 12 53