Nero d’Avola Isola Die Profumi
Provincie: Sicilië
Wijnhuis: Alcesti
Druivensoort: 100% Nero D’Avola
De inheemse druivensoort van Sicilie, de Nero D’Avola is een wijn die je dagelijks kan drinken. De druiven groeien op het heuvelachtige gebied rondom Marsala op een hoogte tussen de 100 en 280 M. De druiven worden handmatig geplukt in september.
Kleur: intens rood met reflexen van violet.
Aroma: een mooie neus die in balans is, tonen van rijp rood fruit.
Smaak: een mooie jonge gebalanceerde wijn, licht en fruitig.
Food pairing: roodvlees gerechten, pasta gerechten, zachte kazen. Ook een rode wijn om zo te drinken zonder culinaire begeleiding.
Vinificatie: na de handmatige pluk in september en het ontstelen vindt de maceratie plaats onder gecontroleerde temperatuur tussen de 22 en 24 Gr C. Fermentatie vindt plaats in stalen vaten.
Alcoholpercentage: 13% vol.
Serveertemperatuur: tussen de 18 en 18 Gr C.