Fastigiu

Het idee voor deze naam van deze bijzondere wijn is de samenkomst van de verschillende druivenrassen. Fastigiu betekent “verkering” in het dialect van Sardinië. De druivensoorten trekken elkaar aan en stoten elkaar of tot ze in de fles samenkomen een prachtig compromis sluiten.

Wijnhuis: Azienda Agricola Schirru
Provincie: Sardinie
Druivenrassen: 60% Bovalleddu (Muristellu) 30% Bovale Grande en 10% Monica
Kleur: robijn rood met paarse reflexen
Aroma’s: animale lederachtige tonen. Hints van rood fruit als bessen en kersen. Peperachtig.
Smaak: Boers, tonen van terroir, lederachtig. Hints van koffie en peper, lichte tannines.
Food pairing: gegrilde vlees en groenten gerechten. Gerechten met truffel en zelfs een topper voor bij de Aziatische keuken.
Vinificatie: de druiven groeien rondom de heuvels van Orroli, centraal Sardinie 580 meter boven de zeespiegel. Ze worden handmatig geplukt op deze microgebieden. Deze natuurwijn volgt een spontane fermentatie. Ook tijdens het groeien van de druiven is er geen interventie van buitenaf. 75% op stalen vaten en 25% hout voor 12 maanden.
Alcoholpercentage: 13.5% vol
Serveertemperatuur: tussen de 18 en 20 Gr. C.
Aantal flessen per jaar: 2000 flessen

Sogno nr. 2

“Wij geven nooit uitleg waarom we voor deze naam hebben gekozen”

Sogno betekent droom in het Italiaans.
Sogno NR2 is een natuurwijn. De druiventrossen groeien als bush vines op de heuvels rondom het plaatsje Nurri in de binnenlanden van Zuid Sardinië. Stokken geplant in 1904 op 580 meter boven de zeespiegel. Het is een natuurwijn, druiven die zonder interventies kunnen groeien.

Wijnhuis: Azienda Agricola Schirru
Provincie: Sardinie
Druivenras: 100% Cannonau
Kleur: diep robijn rood met violette reflexen
Aroma’s: aardse tonen, boers met hints van peper, amandel, gebrande hazelnoot en rozebottel.
Smaak: lange afdronk met aardse tonen zoals paddenstoel en ook van aardbei
Foodpairing: gegrild vlees, lamsvlees, wild en paddenstoel gerechten. Ook bij lichtgerijpte kazen
Vinificatie: de druiven groeien zonder interventies van buitenaf, ze worden handmatig geplukt. 50% gaat na de fermentatie in stalen vaten en 50 % in houten vaten.
Aantal flessen per jaar: 330 flessen
Alcohol: 14.5%vol.
Serveertemperatuur: tussen de 18 en 20 gr. C.

Wilt u meer weten over de bovenstaande wijnen?

Of wilt u meer weten over de bestelmogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar Raimondo: 06 21 54 12 53