Giba Bianco

Druivenrassen: Vermentino di Sardegna 100%
Kleur: Zacht strogeel
Aroma’s: Vermentino met karakter, met intense aroma’s van wit fruit en exotisch fruit. Daarnaast een mooie ziltigheid
Smaak: Volle smaak die opvalt door zijn frisheid en structuur
Food pairing: Heerlijk als aperitief maar ook erg goed bij verschillende visgerechten, denk aan zeebaars met zeekraal bijvoorbeeld
Vinificatie: De druiven worden eind september met de hand geplukt, in kleine bakken verzameld en getransporteerd naar de azienda. De fermentatie vindt plaats in stalen tanks. Een flesrijping zorgt voor het beoogde resultaat, waar naar het pas verkocht mag worden
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertemperatuur: 10-12° C

Giba Rosso

Druivenrassen: Carignano del Sulcis 100%
Kleur: Intens robijnrood met paarse reflecties
Aroma’s: Geuren van rijp rood fruit en kreupelhout
Smaak: Carignano met een zachte en fruitige smaak. De wijn heeft een grote body en structuur, is romig en heeft rijke tannine. Hij is evenwichtig en stevig
Food pairing: Een mooi stukje vlees zou fantastisch bij de wijn zijn. Evenals wild is erg lekker bij deze wijn
Vinificatie: De druiven worden eind september met de hand geplukt, in kleine bakken verzameld en getransporteerd naar de azienda. Afhankelijk van de te maken wijn ondergaat de wijn een hout opvoeding in grote vaten van 750 liter, nadat er een fermentatie heeft plaats gevonden in stalen tanks. Een flesrijping zorgt voor het beoogde resultaat, waar naar het pas verkocht mag worden
Rijping: in Franse eiken vaten 15% en in stalen tanks 85% en 3 maanden op fles
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 16-18° C

6 Mura Vermentino

Druivenrassen: Vermentino di Sardegna 100%
Kleur: Zacht strogeel met groene reflecties
Aroma’s: In de neus vinden we hints van overrijp fruit “terroir” , intense fruitige geuren met licht getoaste nuances, en zijn typische zilte tonen
Smaak:  Uitstekende smaak met nog steeds een mooie frisheid aanwezig, mooi zacht en lekker vol
Food pairing: Bijzonder lekker in combinatie met schelpdieren en rijke visgerechten. Ook erg mooi om als aperitief te drinken
Vinificatie: De druiven worden eind september met de hand geplukt, in kleine bakken verzameld en getransporteerd naar de azienda. Nadat er een fermentatie heeft plaats gevonden in stalen tanks, ondergaat deze wijn ook nog een batonnage methode. Een flesrijping zorgt voor het beoogde resultaat, waar naar het pas verkocht mag worden
Rijping: In tank gedurende 6 maanden “sur lie”, daarna in de fles gedurende ten minste 6 maanden
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 10-12° C

6 Mura Carignano V.Vigne

Druivenrassen: Carignano del Sulcis 100%
Kleur: Intens robijnrood met paarse reflecties
Aroma’s: Een intens, krachtig en aromatisch bouquet. rijp rood fruit en specerijen mooi vol
Smaak: Een zeer elegante wijn met een volle body. krachtig, zoals het land waar hij vandaan komt!
Food pairing: Deze wijn verdiend een mooi stukje vlees van de grill! Denk aan lamsvlees maar ook T-bone is erg lekker!
Vinificatie: Carignano van grote inhoud en concentratie, met een groot verouderingspotentieel, geproduceerd van bijna honderdjarige wijnstokken met een zeer lage opbrengst per hectare. Het is niets voor niets dat deze wijn elk jaar 3 bicchieri in de Gambero rosso behaald! De meest begeerde prijs voor een wijnproducent. De druiven worden eind september met de hand geplukt, in kleine bakken verzameld en getransporteerd naar de azienda. Afhankelijk van de te maken wijn ondergaat de wijn een hout opvoeding in grote vaten van 750 liter, nadat er een fermentatie heeft plaats gevonden in stalen tanks. Een flesrijping zorgt voor het beoogde resultaat, waar naar het pas verkocht mag worden
Rijping: Barrique Tonneau van Frans eikenhout van 750 liter, gedurende ten minste 12 maanden en vervolgens in de fles gedurende tenminste 6 maanden
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 16-18° C

Wilt u meer weten over de bovenstaande wijnen?

Of wilt u meer weten over de bestelmogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar Raimondo: 06 21 54 12 53