Marsala Garibaldi Dolce D.O.C 2 Anni

Druivenrassen: Grillo, Insolia, Cattarrato
Kleur: Dieprood met koperachtige ondertoon
Aroma’s: Een mooie zeer zachte Marsala met hints van amandelen en dadels. Daarnaast vinden we tonen van de laurier en kruidnagel
Smaak: Mooi zacht zoet, vol en kruidig
Food pairing: Een Marsala die zeer goed te combineren is bij verschillende kazen, maar ook top bij chocolade desserts en warm gebak
Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala
Rijping: In vaten voor maarliefs 2 jaar
Alcoholpercentage: 19,0%
Serveertemperatuur: 14-16° C

Marsala Vintage 2015 Rubino Supriore

Druivenrassen: Nero d’Avola 100%
Kleur: Dieprood met paarse reflecties
Aroma’s: De neus is elegant, complex en verfijnd met aangename tonen van kersen en wilde bessen, hints van gras, johannesbrood en vuursteen
Smaak: Lief, vers en hartig in de smaak. Hij blijft mooi warm en omhullend. Uitstekende balans en zeer aangenaam met een goed doorzettingsvermogen
Food pairing: Bonbons op basis van chocolade en Zwitserse gebakjes. Fijne combinatie met talloze tradizionele Italiaanse desserts. Geweldig om te serveren aan het einde van de maaltijd.
Vinificatie: Deze Marsala is de eerste Marsala die gemaakt is van een rode druif i.p.v. de normale tradizionele witte druiven, dit maakt deze Marsala extra bijzonder! Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.
Rijping: In vaten voor maarliefs 2 jaar
Alcoholpercentage: 19,0%
Serveertemperatuur: 14-16° C

Marsala Vintage 2012 Riserva Supriore Oro

Druivenrassen: Grillo 100%
Kleur: Diep goudgele kleur, bijna honingachtig
Aroma’s: Elegant, complex en verfijnd met fruitige en pittige zoete tonen van; perziksiroop, abrikoos, gekonfijte sinaasappel, gedroogde vijgen, vanille en kaneel. Daarnaast aangename geroosterde tonen van amandel en hazelnoot
Smaak: Fijn zoet, fris en hartig in de smaak. Mooi warm en omhullend en is goed in balans, zeer aangenaam en een goede persistentie
Food pairing: Een voorkeur om het combineren met desserts. Zoals Zwitserse gebakjes, Bonbons op basis van chocolade en amandelen of Pandoro. Geweldig om te serveren aan het einde van de maaltijd
Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.
Rijping: In vaten voor maarliefs 4 jaar
Alcoholpercentage: 19,0%
Serveertemperatuur: 14-16° C

Marsala Vintage 2004 Supriore Ambra Dolce

Druivenrassen: Grillo 100%
Kleur: Diep rood met koperachtige ondertoon
Aroma’s: Intens aroma met zoete tonen die doen denken aan gedroogde vijgen, dadels en Citrus geuren van gekonfijte sinaasappelschillen met zoethout en karamel
Smaak: In de mond is hij mooi zacht, zoet en elegant. Goed geïntegreerd met alle aangename aroma’s die in de neus te vinden zijn. Een mooie frisheid is zijn karakter! Dat maakt hem steeds aangenamer in zijn persistentie. Een Marsala met een uitstekende balans
Food pairing: Mooi te combineren met desserts op basis van ricotta zoals Cannoli of Siciliaanse Cassata. Daarnaast gedroogd fruit en chocolade.  Ook zonder een gerechtje waanzinnige om te drinken!
Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.
Rijping: In vaten voor maarliefs 10 jaar
Alcoholpercentage: 19,0%
Serveertemperatuur: 14-16° C

Marsala Vintage 1994 Supriore Ambra Semi-Secco

Druivenrassen: Grillo 100%
Kleur: Heldere ambergele kleur met koperachtige ondertoon
Aroma’s: Intens, breed en omhullend met zoete fruitige tonen van abrikoos in de geest. Daarnaast vinden we tonen van gekonfijte sinaasappelschil, gedroogde vijgen, dadels en geroosterde amandelen. Pittige vanille en kaneel met tonen van karamel, chocolade en gemalen koffie.
Smaak: In de mond is hij zacht zoet en warm. Een uitstekende frisheid en grote persistentie. De elegante smaak vol aroma’s wordt gekenmerkt door een grote frisheid in de smaak.
Food pairing: Heerlijk met medium gerijpte blauwe kazen of gerechten die het zoet en zuur herinneren zoals een echte Siciliaanse Caponata. Een wijn te combineren met desserts die vrij zoet en complex zijn of met warme desserts en zacht gebak. Maar ook heerlijk om van te genieten zonder enige combinatie om een heerlijk diner mee af te sluiten.
Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.
Rijping: In vaten voor maarliefs 20 jaar
Alcoholpercentage: 19,0%
Serveertemperatuur: 14-16° C

Marsala Vintage 1980 Riserva Supriore Ambra Dolce

Druivenrassen: Grillo 100%
Kleur: Donkere ambergele kleur met koperachtige ondertoon
Aroma’s: Consistent en intens breed in zijn complexiteit met lichte tonen van eucalyptus. De aroma’s zijn zoet en elegant met lichte rokerige tonen. Daarnaast zijn er duidelijke tonen te vinden van: honing, karamel, johannesbrood, abrikozen, gekonfijte sinaasappelschil, rozijnen, gedroogde vijgen, pijnboompitten, amandelen en geroosterde walnoten.
Smaak: In de mond is hij vol, zacht en zoet, met een grote frisheid in de smaak. Een Marsala met een lading aroma’s die een grote persistentie en structuur oproepen. Een Marsala met grote klasse!
Food pairing: Te combineren met desserts zoals Siciliaanse Cassata of verschillende ricotta-taarten. Maar ook warme gebakken desserts met gedroogd fruit of chocolade fondantaart en gesuikerde sinaasappelschil bedekt met chocolade.
Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.
Rijping: In vaten voor maarliefs 35 jaar
Alcoholpercentage: 19,0%
Serveertemperatuur: 14-16° C

Moscato Vino Liquoroso 0,75 l

Druivenrassen: Moscato di Alessandria 100%
Kleur: Diep goudgeel met koperachtige ondertoon
Aroma’s: Bijzonder zacht zoet met een klein frisje wat deze wijn erg aangenaam maakt
Smaak: Delicaat, en met intense aroma’s van citrus en honing
Food pairing: Het beste te serveren bij elk soort dessert, vooral bij koekjes en in het algemeen bij droge zoetigheden. Ook erg bijzonder indien vergezeld van oude kazen.
Vinificatie: Fermentatie gaat zeer zorgvuldig en bij gecontroleerde temperatuur. Wanneer het alcoholgehalte 4° en een restsuikergehalte van 12% heeft bereikt, wordt er wijnalcohol toegevoegd om de gisting te stoppen en een alcoholgehalte van 16% te bereiken en de wijn mooi zacht zoet blijft.
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 16,0%
Serveertemperatuur: 8-12° C

Zibibbo Vino Liquoroso 0,75 l

Druivenrassen: Zibbibo 100%
Kleur: Diep goudgeel
Aroma’s: Intens aroma van wilde bloemen en citrus fruit
Smaak: Zacht zoet, met een heerlijk klein frisje. Mooie zoetgraad
Food pairing: Heerlijk bij warm gebak, of bij gerchetn met warm citrusfruit. b.v. crepes suzette
Vinificatie: Fermentatie gaat zeer zorgvuldig en bij gecontroleerde temperatuur. Wanneer het alcoholgehalte 4° en een restsuikergehalte van 12% heeft bereikt, wordt er wijnalcohol toegevoegd om de gisting te stoppen en een alcoholgehalte van 16% te bereiken en de wijn mooi zacht zoet blijft.
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 16,0%
Serveertemperatuur: 8-12° C

Wilt u meer weten over de bovenstaande wijnen?

Of wilt u meer weten over de bestelmogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar Raimondo: 06 21 54 12 53