Pinot Grigio Amperg

Druivenrassen: Pinot Grigio 100%
Kleur: Heldere strogele kleur met groene tint
Aroma’s: Fruitige aroma’s van een peer en perzik
Smaak: Elegante minerale tonen, zeer uitgesproken, zuiver, druivig en lang aanhoudende afdronk. De Pinot Grigio is een droge witte wijn met een medium body in de mond en een goed uitgebalanceerde afdronk
Food pairing: Mooi in combinatie met lichte voorgerechten evenals mooie visgerechten. Ook zeer lekker als aperitief
Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na een zorgvuldige ontsteeling van de druiven en een korte koude maceratie, wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. De volgende maanden rijpt de jonge wijn in stalen vaten onder veelvuldig roeren van de fijne gist. Rond april van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 13,0%
Serveertemperatuur: 10-12° C

Weissburgunder

Druivenrassen: Weissburgunder 100%
Kleur: Helder, lichtgeel met groenige glans
Aroma’s: Frisse, pittige aroma’s van groene appels en weidebloemen
Smaak: Pittig, fris en levendig; de wijn verrast met een indrukwekkende body
Food pairing: Mooi bij lichte voorgerechten en visgerechten, ook populair als aperitief
Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na een zorgvuldige ontsteeling van de druiven en een korte koude maceratie, wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. De volgende maanden rijpt de jonge wijn in stalen vaten onder veelvuldig roeren van de fijne gist. Rond april van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld
Rijping: In stalen vaten met zijn eigen gist, later in de fles
Alcoholpercentage: 13,0%
Serveertemperatuur: 10-12° C

Lees meer over deze wijn in ons blog

Sauvignon

Druivenrassen: Sauvignon 100%
Kleur: Heldere kleur met groengele reflecties
Aroma’s: De Sauvignon betovert je met zijn unieke, aromatische geuren en zijn fris bouquet. Aromatische kenmerkende geur, met vlierbes, kruisbes en rijpe tropische vruchten in het aroma
Smaak: Mooie elegante zuurgraad, minerale en een aanhoudende afdronk
Food pairing: Voorgerechten, aspergegerechten, groente- en visgerechten schelp- en schaaldieren
Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na een zorgvuldige ontsteeling van de druiven en een korte koude maceratie, wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. De volgende maanden rijpt de jonge wijn in stalen vaten onder veelvuldig roeren van de fijne gist. Rond april van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld
Rijping: In stalen vaten met zijn eigen gist, later in de fles
Alcoholpercentage: 13,0%
Serveertemperatuur: 10-12° C

Goldmuskateller

Druivenrassen: Goldmuscateller 100%
Kleur: Heldere kleur met groengele reflecties
Aroma’s: De Goldmuskateller bekoort met zijn unieke muskaataroma. Droog en pittig in de mond, toont de wijn zich als een positieve verrassing. Uitgesproken aromatisch, bloemig, met uitgesproken muskaattoetsen en hints van rijp tropisch fruit
Smaak: Medium-body en een harmonieuze smaak. frisse, droge, zeer intense en langdurige afdronk
Food pairing: Stevige voorgerechten, gerookte vis en wit vlees, hij is ook geliefd als aperitief
Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na een zorgvuldige ontsteeling van de druiven en een korte koude maceratie, wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. De volgende maanden rijpt de jonge wijn in stalen vaten onder veelvuldig roeren van de fijne gist. Rond april van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld
Rijping: In stalen vaten met zijn eigen gist, later in de fles
Alcoholpercentage: 13,0%
Serveertemperatuur: 10-12° C

Lees meer over deze wijn in ons blog

Grüner Veltliner Eichberg

Druivenrassen: Grüner Veltliner 100%
Kleur: Helder groenachtige tot strogele kleur
Aroma’s: Heerlijke fruitige witte wijn met een aangenaam kruidig bouquet, dat doet denken aan witte peper
Smaak: Krachtige body en fijne fruitige smaak met lichte peperige tonen. Frisse, levendige zuurgraad en mooie mineralen
Food pairing: Zachte kazen, vis voorgerechten, gekookte of gegrilde vis
Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Nadat de druiven zorgvuldig zijn ontsteeld na enige tijd van koude maceratie wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. In de volgende maanden wordt de jonge wijn rijpt in stalen vaten met veelvuldig roeren van de fijne gist. Een deel van het sap wordt gerijpt op eikenhouten vaten en vervolgens geblend. In juni van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld. Dan wordt hij in september op de markt gebracht
Rijping: Deels in houten vaten en deels in stalen vaten met zijn eigen gist, later in de fles
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertemperatuur: 12-15° C
Ook verkrijgbaar in Magnum 1,5 ltr.

Lees meer over deze wijn in ons blog

Gewürztraminer Fuchslahn

Druivenrassen: Gewürztraminer 100%
Kleur: Helder strogele kleur
Aroma’s: Intens en complex aroma, dat doet denken aan edele kruiden en aan de delicate geur van rode rozen
Smaak: Vol en fruitig, frisse levendige zuurgraad. Mineraalrijk en een lange afdronk
Food pairing: Schelpdieren, vis, patés, pittige kazen, kruidige oosterse gerechten en ook een uitstekende aperitiefwijn!
Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Nadat de druiven zorgvuldig zijn ontsteeld na enige tijd van koude maceratie wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. In de volgende maanden wordt de jonge wijn rijpt in stalen vaten met veelvuldig roeren van de fijne gist. Een deel van het sap wordt gerijpt op eikenhouten vaten en vervolgens geblend. In juni van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld. Dan wordt hij in september op de markt gebracht
Rijping: In stalen vaten met zijn eigen gist, later in de fles
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertemperatuur: 12-15° C

Lagrein Riserva

Druivenrassen: Lagrein 100%
Kleur: Een intense kersenrode kleur met robijnrode glans
Aroma’s: In de neus heeft hij een pittig aroma met hints van leer, teer en cacao, maar ook florale nuances
Smaak: In de mond is hij mooi vol, daarnaast vinden we veel aardse tonen en zachte maar merkbare tannines
Food pairing: Roodvlees en wildgerechten. Ook bij stevige kazen erg lekker
Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na de zorgvuldige ontsteeling van de druiven wordt de most voorzichtig in fermentatievaten gedaan waar de gisting kan beginnen. Na ongeveer twee weken, persen ze de schillen heel lichtjes uit. De zuurreductie vindt plaats in houten vaten. De volgende 12 maanden rijpt de jonge wijn in het houtenvaten onder veelvuldig roeren van de fijne gist. Rond januari van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld, die aan het eind van het jaar op de markt zal worden gebracht
Rijping:  12 maanden in eikenhouten vaten
Alcoholpercentage: 14 %
Serveertemperatuur: 16-18° C

Lees meer over deze wijn in ons blog

Blauburgunder

Druivenrassen: Blauburgunder 100%
Kleur: Een lichte robijnrode kleur
Aroma’s: Mooie variatie aan aroma’s met een licht “aards” karakter. In de neus vinden we aroma’s van rode bessen en kersen, evenals pittige tonen
Smaak: In de mond is hij mooi zacht en heeft een ronde smaak. Zeer gebalanceerd met een medium-body. Frisse afdronk met pittige tannines en aanwezige mineraliteit
Food pairing: Rijke voorgerechten, paddestoelen en truffel. Wit vlees, lam, gevogelte, eend, wild, kaas
Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na de zorgvuldige ontsteeling van de druiven wordt na enige tijd de koude maceratie in werking gezet en kan de vergisting beginnen. De most wordt regelmatig ondergeduwd om kleur en smaak aan de druivenschillen te onttrekken. In de opvolgende maanden rijpt de jonge wijn in houten vaten en barrique, waar hij ook zijn zuurte degradatie ondergaat. Na ongeveer 20 maanden rijping op hout, wordt de wijn gebotteld. Na nog een paar maanden rijping in de fles, wordt de wijn eindelijk op de markt gebracht
Rijping: Vindt plaats in eikenhouten vaten voor 20 maanden
Alcoholpercentage: 13.5 %
Serveertemperatuur: 16-18° C
Ook verkrijgbaar in Magnum 1,5 ltr.

Lees meer over deze wijn in ons blog

Blauburgunder riserva

Druivenrassen: Blauburgunder 100%
Kleur: Een lichte robijnrode kleur
Aroma’s: Het bouquet overtuigt met verrukkelijke tonen van rode bessen, kersen en verse specerijen
Smaak: In de mond presenteert de rode wijn zich met een zeer aromatische smaak. De frisse afdronk wordt gekenmerkt door fijn gekruide tannines en een uiterst aanwezige mineraliteit.
Food pairing: Vooral in combinatie met gevogelte, wildgerechten of belegen kaas is de Blauburgunder Bachgart Riserva een echte aanrader
Vinificatie: Zorgvuldig oogsten van uitsluitend de allerbeste Blauburgunder druiven is vereist voor het maken van deze wijn. Na de zorgvuldige ontsteeling van de druiven wordt na enige tijd de koude maceratie in werking gezet en kan de vergisting beginnen. De most wordt regelmatig ondergeduwd om kleur en smaak aan de druivenschillen te onttrekken. In de opvolgende maanden rijpt de jonge wijn in houten vaten en barrique, waar hij ook zijn zuurte degradatie ondergaat. Na ongeveer 20 maanden rijping op hout, wordt de wijn gebotteld. Na nog een paar maanden rijping in de fles, wordt de wijn eindelijk op de markt gebracht
Rijping: Vindt plaats in eikenhouten vaten voor 20 maanden
Alcoholpercentage: 13 %
Serveertemperatuur: 16-18° C

Wilt u meer weten over de bovenstaande wijnen?

Of wilt u meer weten over de bestelmogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar Raimondo: 06 21 54 12 53