Roero Arneis

Druivenrassen: Arneis 100%
Kleur: Zacht strogeel met groene reflecties
Aroma’s: Heerlijk geurend naar banaan, ananas, grapefruit en kamille
Smaak: Fris, mineraal, en heerlijk zacht
Food pairing: Pescaja Roero Arneis is de ultieme combinatie met ons eigen “witte goud” de Asperges! Ook erg mooi bij een vitello tonato of een smeuïge pasta met roomsaus
Vinificatie: Roero Arneis is een elegante witte cépage wijn uit het gebied de Roero. In het Roero gebied rijpen de druiven op zanderige bodems. Het resultaat is een frisse wijn zonder onnodige poespas. Na de oogst worden de druiven flink terug gekoeld om zo een koude maceratie op gang te laten komen. En om alle aroma’s in tact te houden. Na de fermentatie op stalen vaten rust de wijn op z’n eigen gisten. waarna hij na een periode gebottled wordt
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertemperatuur: 10-12° C

Arneis Solo Luna

Druivenrassen: Arneis 85% Chardonnay 15%
Kleur: Zacht Goudgeel
Aroma’s: Het boeket betovert ons met aroma’s van perzik, ananas, banaan en gele appel
Smaak: In de mond lekker sappig, fruitig en fris met een licht kruidige afdronk
Food pairing: Heerlijk om te drinken als meditatiewijn maar natuurlijk ook bij visgerechten, wit vlees en gevogelte
Vinificatie: De Pescaja Solo Luna is een schitterende, volle en complexe witte wijn. Na een korte schilmaceratie volgt de fermentatie van de 2 druivensoorten, deze worden namelijk apart van elkaar gefermenteerd. Daarna worden ze geblend en volgt een rijping van 12 maanden in eiken vaten
Rijping: 12 maanden in eiken vaten en later in de fles
Alcoholpercentage: 13%
Serveertemperatuur: 10-12° C

Barbera d’ Asti Soliter

Druivenrassen: Barbera d’Asti 100%
Kleur: Robijnrood met paarse reflecties
Aroma’s: De vele aroma’s zijn onder andere rood fruit en kruiden die veel beloven
Smaak: De Soliter heeft een fijne structuur maar compact. De afdronk is super, fijne zuren, lekker veel rood fruit!
Food pairing: Erg mooi in combinatie met Lamsvlees en asperges! Maar ook erg lekker bij eend en gerechten met truffel
Vinificatie: De wijngaarden liggen op het zuiden georiënteerd en bevinden zich op de heuvels rondom Nizza Monferrato. De druiven worden traditioneel verwerkt en rijpen in rvs en een klein percentage in eiken vaten
Rijping: In stalen vaten en in eiken vaten en later in de fles
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 16-18° C

Wilt u meer weten over de bovenstaande wijnen?

Of wilt u meer weten over de bestelmogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar Raimondo: 06 21 54 12 53