Chardonnay Preludio no1

Druivenrassen: Chardonnay 100%
Kleur: Diepe strogele kleur
Aroma’s: In de neus mooie rijpe tonen van peer en perzik bloesem
Smaak: Rijk aan fruit met mooie crispy zeste
Food pairing: Mooie in combinatie met vette vissoorten en gerechten met gebonden sauzen. Evenals Risotto en pasta’s
Vinificatie: Door de hoge temperaturen in Puglia (de hak van Italië) worden de druiven mooi rijp en zitten dan vol met suikers. Deze Chardonnay druiven worden dan ook vrij vroeg geoogst namelijk midden augustus. Na de oogst worden de druiven gefermenteerd in cementen vaten, om de typische smaak van de Chardonnay te behouden
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertemperatuur: 10-12° C

Chardonnay Lama Dei Corvi

Druivenrassen: Chardonnay 100%
Kleur: Diepe warme strogele kleur
Aroma’s: In de neus mooie rijpe tonen van peer honing en perzik bloesem
Smaak: In de mond een zachte en vette smaak met nog lichte crispy zuurtjes
Food pairing: Mooie in combinatie met vette vissoorten en gerechten met gebonden sauzen. Evenals Saffraanrisotto en pasta’s
Vinificatie: Het wijnhuis Rivera, gelegen in Andria in de regio Puglia is een zeer prestigieus wijnhuis dat echt nog veel autochtonen druiven soorten verbouwd. Zoals b.v. de Bombino bianco en de Nero di Trioia. Maar ook in het verbouwen van  internationale rassen zijn hun meesters. Waaronder deze Chardonnay. Door de hoge temperaturen in Puglia ( de hak van Italië ) worden de druiven mooi rijp en zitten dan vol met suikers. De Chardonnay druiven worden dan ook vrij vroeg geoogst namelijk midden augustus. Na de oogst worden de druiven gefermenteerd in cementen vaten, om de typische smaak van de Chardonnay te behouden. Vervolgens ondergaat deze wijn een rijping van 9 maanden op Frans barriques om hem die mooie zachte en warme smaak te geven
Rijping: 9 maanden in Frans barriques en in de fles
Alcoholpercentage: 13.5%
Serveertemperatuur: 12° C

Primitivo Salento

Druivenrassen: Primitivo 100%
Kleur: Robijnrode kleur met paarse reflecties
Aroma’s: Indrukken van wilde braam en framboos
Smaak: Medium body en complex in de mond, met rijp rood fruit, en is opmerkelijk soepel
Food pairing: Op zichzelf al heel erg lekker om zo te drinken, maar ook erg lekker bij verschillende pasta’s en licht gegrild vlees
Vinificatie: De druiven worden in de laatste week van augustus geoogst en gedurende 7-8 dagen bij 25°C geweekt in roestvrijstalen vaten met regelmatige pompbeurten. De rijping vind plaats voor 9 maanden in cementen vaten om het fruit en het karakter van de primitivo intact te behouden
Rijping: 9 maanden in cementen vaten. en in de fles
Alcoholpercentage: 13.5%
Serveertemperatuur: 16-18° C

Il Falcone Riserva

Druivenrassen: Nero di Troia 70% en Montepulciano 30%
Kleur: Robijnrode kleur met paarse reflecties
Aroma’s: Hij heeft een mooie complexe neus van overrijp fruit, leer, tabak en kruiden
Smaak: In de mond veel structuur rijp fruit en zachte tannine
Food pairing: Goed te combineren bij rood vlees, geroosterd vlees, gerijpte kazen. Ook zonder culinaire begeleiding een topper
Vinificatie: Door de warme zomers in Puglia worden de druiven mooi rijp en zitten dan ook vol suikers. Dit zorgt ervoor dat men een wijn kan maken met veel structuur en body. Deze intens dieprode wijn heeft 12-14 maanden gerijpt op Franse barriques en daarna een jaar gerust in de fles
Rijping: 12/14 maanden in houten vaten en in de fles
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 16-18° C

Moscato Di Trani

Druivenrassen: Moscato reale 100%
Kleur: Goudgele kleur met oranje reflecties
Aroma’s: In de neus vinden we aroma’s van candei, gedroogd fruit en abrikozen
Smaak: In de mond is hij zijde zacht en zeer complex. Mooie zoetgraad met en lichte citrus finish
Food pairing: Zeer mooi in combinatie met desserts die exotisch fruit bevatten. Zoals mango, passievrucht en een flink vanille accent. Daarnaast top bij Foie-gras
Vinificatie: Deze Moscato Reale is zeer bijzonder, dat komt omdat hij namelijk niet alleen maar mieren zoet is maar ook nog een bepaalde frisheid heeft. Veel dessertwijnen in Italië hebben een passito methoden ondergaan, dat wil zeggen dat de druiven na de oogst worden gedroogd op stromatten in de zon waardoor de wijn zeer zoet en plakkerig wordt. Deze Moscato di trani is geen passito maar wel heel warm van smaak. De rede van deze mooie smaak zit hem in het laat oogsten van de druiven. Ze laten de druiven hangen tot dat ze overrijp zijn. Vervolgens worden de druiven geoogst en gevinifieerd. Het bijzondere is dat de wijn een hout rijping heeft gehad van 3 maanden
Rijping: 3 maanden in houten vaten en in de fles
Alcoholpercentage: 16 %
Serveertemperatuur: 10-12° C

Il Falcone Grappa

Druivenrassen: Nero di Troia 70% Montepulciano 30%
Kleur: Goudachtige kleur
Aroma’s: Geur duidt op een sterk karakter en tegelijkertijd zeer elegant
Smaak: Complex in de mond met een zachte en lange afdronk
Food pairing: Na de maaltijd, met een goed dessert of chocolade
Distillatiesysteem: Grappa geproduceerd in beperkte hoeveelheden uitsluitend uit de verse most van de productie van “Il Falcone”, Castel del Monte Riserva DOC, gedistilleerd met behulp van de stoom-verwarmde single-batch methode. Gerijpt in eiken vaten gedurende 12 maanden
Rijping: De grappa heeft 12 maanden in houten vaten gerijpt
Alcoholpercentage: 42%
Serveertemperatuur: 10-12° C

Wilt u meer weten over de bovenstaande wijnen?

Of wilt u meer weten over de bestelmogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar Raimondo: 06 21 54 12 53