Moscato Spumante

Druivenrassen: Moscato 100%
Kleur: Kristalhelder strogeel
Aroma’s: In de wijn vinden we geuren van aardbeien, lychees, abrikozen en perzik
Smaak: In de mond licht parelend en een mooie zachte zoetgraad
Food pairing: Mooi in combinatie bij desserts waar perzik, aardbei,framboos, citroen en sinasappel in verwerkt is. Ook bij roomkoek en kletskop. Een scheut Moscato over het ijs doen of om Sabayon te maken
Vinificatie: Deze Moscato wordt gemaakt door een zekere hoeveelheid van de natuurlijke druivensuikers te behouden.Het gistingsproces wordt afgebroken voordat alle suikers in alcohol zijn omgezet. Het gisten stopt vanzelf, omdat de wijn zoveel alcohol bevat dat de gistcellen hun werking verliezen. Na het kneuzen van de druiven wordt de most bij een lage temperatuur bewaard tot hij aan bottelen toe is. De gisting wordt dan door de wijnmaker op gang gebracht door de temperatuur te verhogen en gaat door tot de wijn de vereiste sterkte heeft zo´n 8%vol. Vervolgens wordt de wijn tot 0°C. afgekoeld en wordt de gist uit de wijn gefiltreerd. Aansluitend volgt de 2de gisting op fles, waardoor hij zijn mooie zachte bubbel krijgt
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 8%
Serveertemperatuur: 8-10° C

Blush Pinot Grigio

Druivenrassen: Pinot Grigio 100%
Kleur:  helder lichtroze
Aroma’s: het boeket heeft tonen van gouden appel, rood fruit met een stuivende neus van bloemen
Smaak: de wijn is zacht en goed in evenwicht met een soepele zachte smaak
Food pairing: gaat goed met vegetarische gerechten, visgerechten en ook zonder culinaire begeleiding een perfect glas wijn
Venificatie: De Pinot Grigio is een witte druif. De pinot Grigio heeft de bijzondere eigenschap dat hij bij rijpheid “grigio”of grijs kleurt. Door deze schillen mee te laten vergisten (slechts een paar uur) krijg je een blush kleur in de wijn
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 12.5%
Serveertemperatuur: 8-10° C

Prosecco San Martino

Druivenrassen: Glera 100%
Kleur:  strogeel met zachte goudkleurige hints
Aroma’s: In de neus tonen van verse bloemen
Smaak: Elegant en fris met tonen van citrus. De wijn heeft een aanhoudende mousse
Food pairing: Voorgerechten op basis van vis, ook heerlijk bij elegante hoofdgerechten met vis
Venificatie: De aanhoudende mouse is het resultaat van een lang gistingsproces
Rijping: N.v.t.
Alcoholpercentage: 11.0%
Serveertemperatuur: 10-12° C

Wilt u meer weten over de bovenstaande wijnen?

Of wilt u meer weten over de bestelmogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar Raimondo: 06 21 54 12 53