Gavi Bio-Biodynamisch

Druivenrassen: Cortese 100%
Kleur: Strogeel, met groenige hints
Aroma’s: Het aroma biedt een bijzonder fijn mineraal gevoel en tonen van honing en gekonfijte citroen
Smaak: Het mondgevoel is levendig en evenwichtig, met frisse zuren die de drinkbaarheid bevorderen. De afdronk is licht amandelachtig
Food pairing: Uitstekend als aperitief, en als begeleider van verschillende voorgerechten en bij vis- en groentegerechten. Hij past ook perfect bij kazen van gemiddelde leeftijd
Vinificatie: De druiven worden rond half september met de hand geplukt, vervolgens worden ze zorgvuldig geselecteerd, ontsteeld en voorzichtig geperst. De verkregen most wordt, na de natuurlijke decantering, in roestvrijstalen tanks gedaan. De alcoholische gisting duurt ongeveer 15/20 dagen en vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 18° C.
De wijn wordt gedurende 3 maanden op zijn eigen droesem gerijpt. Daarna wordt hij in maart gebotteld. Dit proces levert een frisse, zeer aangename wijn op. Deze wijn is biologisch maar ook biodynamisch geteeld. Biodynamische wijnbouw is niet hetzelfde als biologische wijnbouw, al zijn er wel veel overeenkomsten. Sommige uitgangspunten zijn hetzelfde: er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Daarnaast wordt een gezonde bodem als basis gezien voor de kracht en gezonde groei van de wijnranken. Er wordt ook gebruik gemaakt van kosmische krachten tijdens de snoei en oogst.
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertemperatuur: 10-12° C

 

Barbera Bio-Biodynamisch

Druivenrassen: Barbera 100%
Kleur: Robijn- granaatrood, met paarsachtige hints
Aroma’s: Het intense bloemenaroma suggereert roos, klein kreupelhoutfruit en de geur van geraniumbladeren
Smaak: Het mondgevoel is vol, harmonisch en warm, met een aangename zuurgraad. De afdronk is plezierig en smakelijk
Food pairing: Door zijn eenvoud en directheid past hij perfect bij elke maaltijd. Hij past uitstekend bij gebraad en oude kazen. Hij past ook perfect bij gegrild vlees
Vinificatie: De geselecteerde Barbera druiven worden met de hand geplukt in de tweede helft van september. De gisting gebeurt op de eigen most en met schillen. Overpompen gebeurt dagelijks om aroma’s en kleur te absorberen. Het aftappen gebeurt na 15 dagen, op het einde van de alcoholische gisting. De wijn wordt vervolgens verfijnd in roestvrijstalen tanks. Deze wijn is biologisch maar ook biodynamisch geteeld. Biodynamische wijnbouw is niet hetzelfde als biologische wijnbouw, al zijn er wel veel overeenkomsten. Sommige uitgangspunten zijn hetzelfde: er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Daarnaast wordt een gezonde bodem als basis gezien voor de kracht en gezonde groei van de wijnranken. Er wordt ook gebruik gemaakt van kosmische krachten tijdens de snoei en oogst.
Rijping: In de fles en stalen tanks
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertemperatuur: 16-18° C

 

Wilt u meer weten over de bovenstaande wijnen?

Of wilt u meer weten over de bestelmogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar Raimondo: 06 21 54 12 53