Arnilù - Palagetto
Druivenrassen: Chardonnay, 100%
Kleur: Een prachtige intens goudgele kleur
Aroma’s: Direct in de neus met typische hints van vanille en karamel, typisch voor wijnen die op hout gerijpt zijn.
Smaak: Breed, fris en krachtig. Gele perzik, acaciahoning en amandelspijs vermengen zich met geroosterde graanaroma’s.
Food pairing: Arnilù kan zowel worden gecombineerd met voorgerechten, bijvoorbeeld met een risotto met saffraan en courgette, als met hoofdgerechten van wit vlees, en een goede stoofpot van lamsvlees
Vinificatie: Eenmaal in de kelder worden de druiven gekoeld met behulp van droog ijs. Daarna worden ze geperst en overgebracht naar een stalen tank voor het statisch decanteren van de most. Na 36 uur wordt de most verwijderd en worden de gisten toegevoegd om de alcoholische gisting te voltooien. Na de gisting wordt de wijn overgebracht in barriques van Frans eikenhout waar hij ongeveer 1 jaar blijft.
Rijping: In houten vaten voor 12 maanden en in de fles.
Alcoholpercentage: 13,0%
Serveertemperatuur: 14° C