Blauburgunder - Klaus Lentsch

Druivenrassen: Blauburgunder 100%
Kleur: Een lichte robijnrode kleur
Aroma’s: Mooie variatie aan aroma’s met een licht “aards” karakter. In de neus vinden we aroma’s van rode bessen en kersen, evenals pittige tonen.
Smaak: In de mond is hij mooi zacht en heeft een ronde smaak. Zeer gebalanceerd met een medium-body. Frisse afdronk met pittige tannines en aanwezige mineraliteit.
Food pairing: Rijke voorgerechten, paddestoelen en truffel. Wit vlees, lam, gevogelte, eend, wild, kaas.
Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na de zorgvuldige ontsteeling van de druiven wordt na enige tijd de koude maceratie in werking gezet en kan de vergisting beginnen. De most wordt regelmatig ondergeduwd om kleur en smaak aan de druivenschillen te onttrekken. In de opvolgende maanden rijpt de jonge wijn in houten vaten en barrique, waar hij ook zijn zuurte degradatie ondergaat. Na ongeveer 20 maanden rijping op hout, wordt de wijn gebotteld. Na nog een paar maanden rijping in de fles, wordt de wijn eindelijk op de markt gebracht.
Rijping: Vindt plaats in eikenhouten vaten voor 20 maanden.
Alcoholpercentage: 13.5 %
Serveertemperatuur: 16-18° C

Ook verkrijgbaar in Magnum 1,5 ltr.

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie