Brunello di Montalcino Bellarina Riserva - Palagetto

Druivenrassen: Sangiovese 100%
Kleur: Intens robijnrood met granaatappelaccenten
Aroma’s: Rijk en elegant, typisch bouquet van de Sangiovese, hints van leer, aarde en kreupelhout
Smaak: Grote structuur, krachtig en rond. inmiddels al zachte tannine door de lange rijping. Een erg bijzondere wijn.
Food pairing: Heerlijk met gerechten die rijk aan smaak zijn en de complexiteit van de traditionele Toscaanse keuken bevatten, zoals gebraden wild, gegrild vlees, stoofschotels en sterke kazen
Vinificatie: De Sangiovese druiven voor deze Brunello di Montalcino groeien op de heuvels van het plaatsje Montalcino francione di Castelnuiva dell’Abate in de gemeente Montalcino. Na de handmatige oogst en een zorgvuldige selectie van de druiven worden de druiven ontsteelt en vervolgens volgt er een gisting van de druiven in cementtanks. De rijping in eiken vaten gedurende 5 jaar! Rijping in de fles minimaal 12 maanden voor de vrijlating op de markt.
Rijping: 60 maanden in Frans barrique en 12 maanden in de fles.
Alcoholpercentage: 15%
Serveertemperatuur: 16-18° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie