Cerasa Rosato Riserva - Michele Calo Figli

Druivenrassen: Negroamaro 100%
Kleur: Intens, briljant, koraalroze.
Aroma’s: Intens bouquet dat doet denken aan kersen en vers fruit. Zeer delicaat met een lichte hout toets
Smaak: Zacht, elegant en met een goede fruitige persistentie. Heerlijk sappig, met een typisch kersen bittertje. Een prachtige structuur door de houtrijping.
Food pairing: Hij combineert goed met verschillende visgerechten uit de mediterrane keuken. Octopus van de grill, Gamba’s gegrild.  Ook wit vlees pakt hij erg goed op.
Vinificatie: Traditionele Lacrima vinificatie. De druiven worden gedurende 16-18 uur geweekt, afhankelijk van de rijping en dus van de kleur. Tijdens het afdruipen wordt slechts het maximum van 25%-30% gebruikt voor de productie van “Cerasa” Rosato. Uitsluitend het beste gedeelte, het heldere gedeelte met een koraalroze kleur dat wordt gebruikt voor de gisting, bij een constante temperatuur van ongeveer 18°. De gisting duurt ongeveer 10 dagen en na afloop wordt 20% van het product gedurende 5 à 6 maanden in kleine Franse eiken vaten van 225 liter gerijpt. De overige 80% blijft in stalen vaten liggen. Aan het einde van de rijping van de wijn, worden de twee delen vermengd. Daarna rust de wijn een bepaalde tijd voordat de wijn gefilterd en gebotteld wordt. En rust hij daarna verder in de fles.
Rijping: 5 a 6 maanden in barriques, in stalen vaten en in de fles
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertemperatuur: 12-14° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie