Cuslanus Amarone - Albino Armani

Druivenrassen: Corvina, Corvinone en Rondinella.
Kleur: Donkere robijnrode kleur
Aroma’s: Wisselende geuren van rijp fruit, donkere specerijen en hints van chocolade en koffie.
Smaak: In de mond verrast hij u door zijn onverwachte frisheid, typisch voor wijnen die op een hoge heuvel worden geproduceerd, door zijn evenwicht en aangename tannines die hem tot een wijn maken die geschikt is om lang te rijpen.
Food pairing: Amarone is de perfecte begeleider van verfijnde gerechten zoals gestoofd vlees en wild, maar hij is ook perfect als “meditatiewijn” voor mensen die graag tijd doorbrengen met een onvergetelijke proefervaring.
Vinificatie: Na een zorgvuldige selectie in de wijngaard, worden de druiven in schalen gelegd en te drogen gelegd op de droogzolder genaamd “fruttaio”, gelegen naast de wijnmakerij. Dit “appassimento” proces is zeer langzaam, om de concentratie van suiker, structuur en aroma’s te ondersteunen. In de eerste maanden van het jaar na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst, waarna een lange en langzame gisting in contact met de schillen plaatsvindt. Hierna rijpt de wijn lange tijd in grote vaten en tonneaux totdat hij gebotteld wordt. Na ten minste vier jaar wordt hij op de markt gebracht.
Rijping: 4 jaar
Alcoholpercentage: 15%
Serveertemperatuur: 14-16 C

 

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie