Divoto Riserva - Apollonio

Druivenrassen: Negroamaro 70% / Montepulciano 30%
Kleur: Intens robijnrood met granaatrode reflecties.
Aroma’s: De aroma’s zijn zeer breed. De weelderige en uitnodigende geuren doen denken aan rijp rood fruit, specerijen zoals zwarte peper, kruidnagel en delicate koffiegeuren.
Smaak: De wijn heeft een krachtige body met hints van pruimen en kersen, in evenwicht gebracht met sterke tannine tonen en een aangenaam fris gevoel. Harmonisch en intens met warme minerale tonen. Gestructureerd en intens, met een goede body en goede tannines. De afdronk is lang, onderstreept door een aanhoudende fruitige noot.
Food pairing: Gegrild rood vlees, vleespastei, lamsvlees en oude kazen.
Vinificatie: Traditionele gistingsmethoden worden uitgevoerd in grote Slavonische eiken vaten, Daarna volgt een lang verblijf van de most op de schillen, ongeveer dertig dagen, om zoveel mogelijk smaak af te geven. Daaropvolgend de malolactische gisting in barriques.
Rijping: 24 maanden in barriques van middelzwaar getoast Frans eikenhout uit de omgeving van Jupilles, een stadje omringd door het bos van Bercè, waar dit extra-fijne eikenhout zich bevindt. De wijn wordt vervolgens gedurende 6 maanden in grote Slavonische eikenhouten vaten van 3000/5500 liter bewaard en brengt daarna 12 maanden in de fles door.
Alcoholpercentage: 14,5%
Serveertemperatuur: 20° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie