Grappa Amarone - Albino Armani

Druivenrassen: Corvina, Corvinone en Rondinella.
Kleur: Kristal heldere kleur
Aroma’s: Het intense bouquet herinnert aan de schillen van de gedroogde Amarone druiven, met lichte hooi hints en een grote complexiteit.
Smaak: In de mond is hij zacht en aanhoudend, elegant en droog, met lichte geuren van rijp fruit. De afdronk is lang, rijk en delicaat tegelijk.
Food pairing: Na de maaltijd, met goede chocolade of bosbessentaart. Probeer het ook eens met zachte Italiaanse kaas zoals Taleggio of Casolet. Ons advies? Geniet ervan in een breed glas, want dit is een authentieke Grappa di Amarone, met een groot karakter en een nog grotere finesse.
Distillatiesysteem: Door middel van discontinue bain-marie alambiekketel. Dit delicate distillatiesysteem zorgt ervoor dat de draf geleidelijk wordt verwarmd om de fijne en aromatische bestanddelen te scheiden van de bittere en minder fijne bestanddelen. Een nog verfijndere en harmonieuzere grappa wordt verkregen door een tweede distillatie die plaatsvindt in een aparte kolom.
Rijping: vóór het bottelen rust de grappa gedurende een korte periode in roestvrijstalen tanks, zodat de verschillende bestanddelen zich kunnen vermengen.
Alcoholpercentage: 40%
Serveertemperatuur: 10-12° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie