Klaus Lentsch
1639
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1639,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Pinot Grigio Amperg

Druivenrassen: Pinot Grigio 100%

Kleur: Heldere strogele kleur met groene tint.

Aroma’s: Fruitige aroma’s van een peer en perzik.

Smaak: Elegante minerale tonen, zeer uitgesproken, zuiver, druivig en lang aanhoudende afdronk. De Pinot Grigio is een droge witte wijn met een medium body in de mond en een goed uitgebalanceerde afdronk.

Food pairing: Mooi in combinatie met lichte voorgerechten evenals mooie visgerechten. Ook zeer lekker als aperitief.

Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na een zorgvuldige ontsteeling van de druiven en een korte koude maceratie, wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. De volgende maanden rijpt de jonge wijn in stalen vaten onder veelvuldig roeren van de fijne gist. Rond april van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld.

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 13,0%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Weissburgunder

Druivenrassen: Weissburgunder 100%

Kleur: Helder, lichtgeel met groenige glans.

Aroma’s: Frisse, pittige aroma’s van groene appels en weidebloemen.

Smaak: Pittig, fris en levendig; de wijn verrast met een indrukwekkende body.

Food pairing: Mooi bij lichte voorgerechten en visgerechten, ook populair als aperitief.

Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na een zorgvuldige ontsteeling van de druiven en een korte koude maceratie, wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. De volgende maanden rijpt de jonge wijn in stalen vaten onder veelvuldig roeren van de fijne gist. Rond april van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld.

Rijping: In stalen vaten met zijn eigen gist, later in de fles. 

Alcoholpercentage: 13,0%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Sauvignon

Druivenrassen: Sauvignon 100%

Kleur: Heldere kleur met groengele reflecties.

Aroma’s: De Sauvignon betovert je met zijn unieke, aromatische geuren en zijn fris bouquet. Aromatische kenmerkende geur, met vlierbes, kruisbes en rijpe tropische vruchten in het aroma.

Smaak: Mooie elegante zuurgraad, minerale en een aanhoudende afdronk.

Food pairing: Voorgerechten, aspergegerechten, groente- en visgerechten schelp- en schaaldieren.

Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na een zorgvuldige ontsteeling van de druiven en een korte koude maceratie, wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. De volgende maanden rijpt de jonge wijn in stalen vaten onder veelvuldig roeren van de fijne gist. Rond april van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld.

Rijping: In stalen vaten met zijn eigen gist, later in de fles. 

Alcoholpercentage: 13,0%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Goldmuskateller

Druivenrassen: Goldmuscateller 100%

Kleur: Heldere kleur met groengele reflecties.

Aroma’s: De Goldmuskateller bekoort met zijn unieke muskaataroma. Droog en pittig in de mond, toont de wijn zich als een positieve verrassing. Uitgesproken aromatisch, bloemig, met uitgesproken muskaattoetsen en hints van rijp tropisch fruit.

Smaak: Medium-body en een harmonieuze smaak. frisse, droge, zeer intense en langdurige afdronk. 

Food pairing: Stevige voorgerechten, gerookte vis en wit vlees, hij is ook geliefd als aperitief.

Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na een zorgvuldige ontsteeling van de druiven en een korte koude maceratie, wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. De volgende maanden rijpt de jonge wijn in stalen vaten onder veelvuldig roeren van de fijne gist. Rond april van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld.

Rijping: In stalen vaten met zijn eigen gist, later in de fles. 

Alcoholpercentage: 13,0%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Grüner Veltliner Eichberg

Druivenrassen: Grüner Veltliner 100%

Kleur: Helder groenachtige tot strogele kleur.

Aroma’s: Heerlijke fruitige witte wijn met een aangenaam kruidig bouquet, dat doet denken aan witte peper.

Smaak: Krachtige body en fijne fruitige smaak met lichte peperige tonen. Frisse, levendige zuurgraad en mooie mineralen.

Food pairing: Zachte kazen, vis voorgerechten, gekookte of gegrilde vis.

Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Nadat de druiven zorgvuldig zijn ontsteeld na enige tijd van koude maceratie wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. In de volgende maanden wordt de jonge wijn rijpt in stalen vaten met veelvuldig roeren van de fijne gist. Een deel van het sap wordt gerijpt op eikenhouten vaten en vervolgens geblend. In juni van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld. Dan wordt hij in september op de markt gebracht. 

Rijping: Deels in houten vaten en deels in stalen vaten met zijn eigen gist, later in de fles. 

Alcoholpercentage: 13,5%

Serveertemperatuur: 12-15° C

Gewürztraminer Fuchslahn

Druivenrassen: Gewürztraminer 100%

Kleur: Helder strogele kleur.

Aroma’s: Intens en complex aroma, dat doet denken aan edele kruiden en aan de delicate geur van rode rozen.

Smaak: Vol en fruitig, frisse levendige zuurgraad. Mineraalrijk en een lange afdronk. 

Food pairing: Schelpdieren, vis, patés, pittige kazen, kruidige oosterse gerechten en ook een uitstekende aperitiefwijn!

Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Nadat de druiven zorgvuldig zijn ontsteeld na enige tijd van koude maceratie wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. In de volgende maanden wordt de jonge wijn rijpt in stalen vaten met veelvuldig roeren van de fijne gist. Een deel van het sap wordt gerijpt op eikenhouten vaten en vervolgens geblend. In juni van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld. Dan wordt hij in september op de markt gebracht. 

Rijping: In stalen vaten met zijn eigen gist, later in de fles. 

Alcoholpercentage: 13,5%

Serveertemperatuur: 12-15° C

Lagrein Riserva

Druivenrassen: Lagrein 100%

Kleur: Een intense kersenrode kleur met robijnrode glans. 

Aroma’s: In de neus heeft hij een pittig aroma met hints van leer, teer en cacao, maar ook florale nuances.

Smaak: In de mond is hij mooi vol, daarnaast vinden we veel aardse tonen en zachte maar merkbare tannines.

Food pairing: Roodvlees en wildgerechten. Ook bij stevige kazen erg lekker.

Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na de zorgvuldige ontsteeling van de druiven wordt de most voorzichtig in fermentatievaten gedaan waar de gisting kan beginnen. Na ongeveer twee weken, persen ze de schillen heel lichtjes uit. De zuurreductie vindt plaats in houten vaten. De volgende 12 maanden rijpt de jonge wijn in het houtenvaten onder veelvuldig roeren van de fijne gist. Rond januari van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld, die aan het eind van het jaar op de markt zal worden gebracht.

Rijping:  12 maanden in eikenhouten vaten. 

Alcoholpercentage: 14 %

Serveertemperatuur: 16-18° C

Blauburgunder

Druivenrassen: Blauburgunder 100%

Kleur: Een lichte robijnrode kleur 

Aroma’s: Mooie variatie aan aroma’s met een licht “aards” karakter. In de neus vinden we aroma’s van rode bessen en kersen, evenals pittige tonen. 

Smaak: In de mond is hij mooi zacht en heeft een ronde smaak. Zeer gebalanceerd met een medium-body. Frisse afdronk met pittige tannines en aanwezige mineraliteit.

Food pairing: Rijke voorgerechten, paddestoelen en truffel. Wit vlees, lam, gevogelte, eend, wild, kaas.

Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na de zorgvuldige ontsteeling van de druiven wordt na enige tijd de koude maceratie in werking gezet en kan de vergisting beginnen. De most wordt regelmatig ondergeduwd om kleur en smaak aan de druivenschillen te onttrekken. In de opvolgende maanden rijpt de jonge wijn in houten vaten en barrique, waar hij ook zijn zuurte degradatie ondergaat. Na ongeveer 20 maanden rijping op hout, wordt de wijn gebotteld. Na nog een paar maanden rijping in de fles, wordt de wijn eindelijk op de markt gebracht.

Rijping: Vindt plaats in eikenhouten vaten voor 20 maanden. 

Alcoholpercentage: 13.5 %

Serveertemperatuur: 16-18° C

Blauburgunder riserva

Druivenrassen: Blauburgunder 100%

Kleur: Een lichte robijnrode kleur 

Aroma’s: Het bouquet overtuigt met verrukkelijke tonen van rode bessen, kersen en verse specerijen.

Smaak: In de mond presenteert de rode wijn zich met een zeer aromatische smaak. De frisse afdronk wordt gekenmerkt door fijn gekruide tannines en een uiterst aanwezige mineraliteit. 

Food pairing: Vooral in combinatie met gevogelte, wildgerechten of belegen kaas is de Blauburgunder Bachgart Riserva een echte aanrader.

Vinificatie: Zorgvuldig oogsten van uitsluitend de allerbeste Blauburgunder druiven is vereist voor het maken van deze wijn. Na de zorgvuldige ontsteeling van de druiven wordt na enige tijd de koude maceratie in werking gezet en kan de vergisting beginnen. De most wordt regelmatig ondergeduwd om kleur en smaak aan de druivenschillen te onttrekken. In de opvolgende maanden rijpt de jonge wijn in houten vaten en barrique, waar hij ook zijn zuurte degradatie ondergaat. Na ongeveer 20 maanden rijping op hout, wordt de wijn gebotteld. Na nog een paar maanden rijping in de fles, wordt de wijn eindelijk op de markt gebracht.

Rijping: Vindt plaats in eikenhouten vaten voor 20 maanden. 

Alcoholpercentage: 13 %

Serveertemperatuur: 16-18° C

Wilt u meer informatie over de bovenstaande wijnen of meer weten over de bestelmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.