Limoncello 2 liter – Agro Cetus

Producent: Agrocetus di Pappalardo
Alcoholpercentage: 30% vol.
Provincie: Campania/Amalfikust
Citroenen: 100% Sfusato Amalfitano

 

De Citroenen:

Door het toepassen van verschillende kweekmethodes hebben de citroenen verschillende uiterlijke kenmerken waardoor ze van elkaar te onderscheiden zijn. Het is niet erg moeilijk om ze uit elkaar te houden. Waar de citroenen uit Sorrento mooi, groot, glad en rond zijn, worden die uit Amalfi gekenmerkt door een bobbelige, onregelmatige en dikke schil. Toegegeven: de citroenen van de Amalfi kust verdienen geen schoonheidsprijs. Maar wat lelijk is van buiten, is vaak mooi van binnen. Hetzelfde geldt voor deze citroenen die een heerlijk, sappig vruchtvlees hebben en verder vrijwel pitloos zijn.

Limoncello:

Limoncello, een product dat rond het begin van de 20ste eeuw ontstond. Hoewel de exacte plaats waar dit product voor het eerst gemaakt werd, onbekend is, moge het duidelijk zijn dat échte Limoncello geproduceerd wordt rondom het gebied bij Sorrento en de Amalfi kust. Deze limoncello wordt gemaakt in het dorpje Cetara. Een van de dorpjes rondom de Amalfi kust. Om deze limoncello te maken, wordt er alcohol gebruikt met een alcoholpercentage van ten minste 90%. Van de citroenen wordt alleen de schil gebruikt die vervolgens in de alcohol worden geweekt. Voor deze Limoncello worden er ongeveer 10 grote citroenen gebruikt voor 1 liter alcohol. De schillen worden zo’n 20 dagen geweekt. Na deze periode wordt er nog water en suiker toegevoegd en wordt de limoncello gefilterd en gebotteld.

 

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie