Mater Terra - Apollonio

Druivenrassen: Negroamaro 100%
Kleur: Intens robijnrood met granaatrode reflecties.
Aroma’s: Intense aroma’s die variëren van tonen van pruimenjam tot hints van kersen in alcohol en cacaonuances, er is op de afdronk ook ruimte voor zoethouttoetsen.
Smaak: Zoet en vol, evenwichtig, met aangename zuurtoetsen en robuuste tannines. Een aanhoudende afdronk versterkt de terugkeer van het rijke aromatische bouquet dat de neus al heeft waargenomen.
Food pairing: Een dessertwijn die goed samengaat met droog gebak, amandelspijs en blauwe kaas. Of desserts op basis van kers en pure chocolade.
Vinificatie: Rijping op de plant gedurende ongeveer 30 dagen. Traditionele gistingsmethoden worden uitgevoerd in grote Slavonische eiken vaten. Daarna volgt een lang verblijf van de most op de schillen, ongeveer dertig dagen, om zoveel mogelijk smaak af te geven. Daaropvolgend de malolactische gisting in barriques.
Rijping: 36 maanden in grote Slavonische eikenhouten vaten van 3000/5500 liter en 6 maanden in de fles.
Alcoholpercentage: 15,5%.
Serveertemperatuur: 14-15 °C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie