Mjere Bianco
Druivenrassen: Verdeca 70%, chardonnay 30%
Kleur: Strogeel, met gouden reflecties
Aroma’s: Fijn, delicaat, verrukkelijk fruitig met geuren van ananas en appel
Smaak: Sappig en aangenaam fris. Elegant met een duidelijke intensiteit
Food pairing: Hij combineert goed met schelpdieren en zeevruchten, en met smaakvolle mediterrane voorgerechten
Vinificatie: De druiven worden zacht geperst en alleen de vrije most (of “mosto fiore”), ongeveer 30%, wordt gebruikt voor het eindproduct. Een belangrijke rol is weg gelegt voor de temperatuur, want de druiven worden geperst bij een temperatuur van 14°-16° met een kleine pauze, om meer geuren en aroma’s te verkrijgen. Vervolgens laat men de most (of “mosto fiore”) gisten bij een constante temperatuur van 18° gedurende ongeveer 7,8 dagen, waarna men de most overbrengt en gedurende de nodige tijd in stalen vaten bewaard. De kenmerken van frisheid en verfijning dragen bij tot een goed evenwicht
en tot een zachte en fruitige smaak
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 12,0%
Serveertemperatuur: 12-14° C