Mjere Rosato - Michele Calo Figli
Druivenrassen: Negroamaro 90% Malvasia Nera Leccese 10%
Kleur: Intens, briljant, koraalroze.
Aroma’s: Intens bouquet dat doet denken aan kersen en vers fruit, delicaat.
Smaak: Zacht, elegant en met een goede fruitige persistentie, nauwkeurig sappig. De smaak is uniek en de wijn heeft een “fascinerende mediterrane sfeer”.
Food pairing: Het is een uitstekende combinatie met verschillende visgerechten, gestoofde vis, Tonijn, wit vlees zoals kalfsvlees, verse kazen, schapenkaas en niet gerijpte kazen.
Vinificatie: Traditionele Lacrima vinificatie. De druiven worden gedurende 16-18 uur geweekt, afhankelijk van de rijping en dus van de kleur. Tijdens het afdruipen wordt slechts het maximum van 25%-30% gebruikt voor de productie van “Mjère” Rosato. Uitsluitend het beste gedeelte, het heldere gedeelte met een koraalroze kleur dat wordt gebruikt voor de gisting, bij een constante temperatuur van ongeveer 18°. De gisting duurt ongeveer 7-8 dagen en na afloop wordt het product in stalen vaten overgebracht en laat men het de nodige tijd rusten op zijn eigen gisten. Waarnaar de wijn gefilterd en gebotteld wordt. En rust hij verder in de fles.
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertemperatuur: 12-14° C