Palagetto
721
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-721,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Toscana Bianco

Druivenrassen: Chardonnay , Trebbiano en Malvasia

Kleur: Zacht strogeel met groene reflecties. 

Aroma’s: In de neus vinden we tonen van groene appel en een mooie frisheid.  

Smaak: In de mond mooie zuren en tonen van wit fruit. Een hele makkelijke wijn om alle dagen te drinken.

Food pairing: Goed te combineren bij verschillende antipasti of gerechten met gegrilde groenten en witvlees.

Vinificatie: Zacht geperst om de fruitige en bloemige smaak te behouden. Daarna volgt ongeveer twee weken langzame gisting bij een gecontroleerde temperatuur in stalen tanks waar de verfijning wordt voltooid. Na twee maanden rust in de tanks wordt de wijn gebotteld.

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 12,5%

Serveertemperatuur: 08-10° C

Veggy White

Druivenrassen:  Trebbiano en Malvasia

Kleur: Zacht strogeel met groene reflecties. 

Aroma’s: In de neus vinden we tonen van groene appel en een mooie frisheid.  

Smaak: In de mond mooie zuren en tonen van wit fruit. Een hele makkelijke wijn om alle dagen te drinken.

Food pairing: Goed te combineren bij verschillende antipasti of gerechten met gegrilde groenten en witvlees.

Vinificatie: De druiven die voor deze wijn worden gebruikt komen van het beroemde dorpje San Gimignano. De druiven worden na de pluk gefermenteerd op stalen vaten en ondergaat vervolgens een rijping voor 2 maanden op de zelfde stalen vaten. Na de rijping wordt de wijn gefilterd op een speciale manier. Namelijk door het gebruikt van Bentoniet. Bentoniet is een kalksoort dat gebruikt wordt voor het klaren van wijn. Op deze manier worden er geen dierlijke eiwitten gebruikt en daarnaast is de wijn ook nog eens biologisch geteeld en gecertificeerd! Deze wijn is 100% Vegan. 

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 12,5%

Serveertemperatuur: 08-10° C

"S" Sauvignon Blanc

Druivenrassen: Sauvignon 100%

Kleur: Helder strogeel met groene reflecties. 

Aroma’s: In de neus vinden we veel florale tonen van witte bloessem, asperges en grapefruit.

Smaak: In de mond mooie crispy zuren met vele groene accenten en wit fruit.

Food pairing: Goed te serveren bij: als aperitief, In het seizoen erg lekker bij asperges, antipasto, lichte soepen, risotto, visgerechten en lichte kazen.

Vinificatie: Sauvignon uit Toscane.. Dat is erg bijzonder! Deze druif wordt namelijk niet veel aangeplant in Toscane, maar het geeft wel een waanzinnige wijn. De druiven groeien op de heuvels rondom het plaatsje San Gimignano. Om precies te zijn ten zuiden van het centrum. Na de oogst worden de druiven gefermenteerd in temperatuur gecontroleerde stalen vaten. Onder een temperatuur van 16 graden.

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 12,5%

Serveertemperatuur: 08-10° C

Vernaccia di San Gimignano

Druivenrassen: Vernaccia di San Gimignano 100%

Kleur: Zacht strogeel met groene reflecties. 

Aroma’s: In de neus vinden we tonen van witte bloessem en amandel. 

Smaak: In de mond mooie zachte zuren en het typische bittertje. Een zeer mooie wijn!

Food pairing: Goed te combineren met de Aziatische keuken maar ook zeer mooi bij verschillende antipasti, gerechten met rucola, witlof en risotto’s. Gegrilde groenten en witvlees.

Vinificatie: De Vernaccia wordt na de pluk gefermenteerd op cementen vaten en ondergaat vervolgens een rijping voor 3 maanden op de zelfde cementen vaten. Waarna de wijn gefilterd en gebotteld wordt. 

Rijping: In cementen vaten en in de fles

Alcoholpercentage: 12,5%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Vernaccia Santa Chiara

Druivenrassen: Vernaccia di San Gimignano 95% Incrocio Manzoni 5%

Kleur: Zacht strogeel met groene reflecties. 

Aroma’s: Een aromatische geur van wit fruit, met een hint van pepermunt en tijm.

Smaak: In de mond mooi zacht, vol en rijk. Daarnaast een mooie zachte houttoets en vinden we het typische bitterje. 

Food pairing: Goed te combineren met vis, geitenkaas, gegrilde of gekookte groenten, evenals Aziatische gerechten.

Vinificatie: De Vernaccia druiven die voor deze Santa Chiara worden gebruikt komen van één en de zelfde heuvel. De Santa Chiara. De Santa Chiara vineyard is gelegen direct aan het wijnhuis op de één van de beste locaties voor het maken van Vernaccia, rondom het dorpje San Gimignano. Na het oogsten worden de druiven zacht geperst en ondergaan dan een fermentatie op deels cement en deels in barriques. Daarna wordt de wijn geassembleerd ( blenden).

Rijping: In cementen vaten, in houten vaten en in de fles

Alcoholpercentage: 13,0%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Vernaccia Riserva

Druivenrassen: Vernaccia di San Gimignano 100%

Kleur:  Een prachtige goudgele kleur 

Aroma’s: In de neus vinden we tonen van honing , Lindebloesem , witte perzik en lichte hints van vanille en citrus.

Smaak: In de mond mooie zachte zuren en mooi in volume. Mooie hout tonen en een stevig karakter. 

Food pairing: Goed te combineren met  de Aziatische keuken maar ook zeer mooi bij verschillende risotto’s en gegrilde groenten en witvlees.

Vinificatie: Na het oogsten worden de druiven zacht geperst en ondergaan dan een fermentatie op cementen vaten en daarna volgt een rijping voor maarliefs 18 maanden in kleine barriques. En rijpt dan nog na voor 6 maanden in de fles voordat hij op de markt komt. 

Rijping: In houten vaten voor 18 maanden en in de fles voor 6 maanden

Alcoholpercentage: 13,0%

Serveertemperatuur: 10-12° C

I Niccolo

Druivenrassen: Vermentino, 40% Chardonnay, 30% Sauvignon 30%

Kleur:  Een prachtige strogele kleur 

Aroma’s: In de neus tonen van vanille, gebrande hazelnoot, amandel, citrus, perzik en specerijen. 

Smaak: In de mond is hij mooi droog en kruidig met een zachte ondertoon van boter, karamel, abrikoos en banaan.

Food pairing: Erg mooi in combinatie bij vissoorten als tonijn en zalm, carpaccio’s van vlees en vis. Lichte vleesgerechten. Gaat ook prima bij pittige Aziatische gerechten alsmede sterk gerijpte kazen.

Vinificatie: Na het oogsten worden de druiven zacht geperst en ondergaan dan een fermentatie op houten vaten. Daarna rust de wijn in stalen vaten verder. En rijpt dan nog na in de fles voordat hij op de markt komt. 

Rijping: In stalen vaten en in de fles.

Alcoholpercentage: 13,0%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Arnilù

Druivenrassen: Chardonnay, 100% 

Kleur:  Een prachtige intens goudgele kleur 

Aroma’s: Direct in de neus met typische hints van vanille en karamel, typisch voor wijnen die op hout gerijpt zijn.

Smaak: Breed, fris en krachtig. Gele perzik, acaciahoning en amandelspijs vermengen zich met geroosterde graanaroma’s.

Food pairing: Arnilù kan zowel worden gecombineerd met voorgerechten, bijvoorbeeld met een risotto met saffraan en courgette, als met hoofdgerechten van wit vlees, en een goede stoofpot van lamsvlees

Vinificatie: Eenmaal in de kelder worden de druiven gekoeld met behulp van droog ijs. Daarna worden ze geperst en overgebracht naar een stalen tank voor het statisch decanteren van de most. Na 36 uur wordt de most verwijderd en worden de gisten toegevoegd om de alcoholische gisting te voltooien. Na de gisting wordt de wijn overgebracht in barriques van Frans eikenhout waar hij ongeveer 1 jaar blijft. 

Rijping: In houten vaten voor 12 maanden en in de fles.

Alcoholpercentage: 13,0%

Serveertemperatuur: 14° C

Toscana Rosato

Druivenrassen: Sangiovese 100%

Kleur: Intens roze

Aroma’s: In de neus vinden we veel kers, frambozen en lichte citrus tonen

Smaak: Een mooie structuur, fruitig en zacht in de mond. 

Food pairing: Heerlijk als aperitief in het zonnetje, of op het terras. Daarnaast mooi met verschillende salades. B.v. met gamba’s of gebakken vis. 

Vinificatie: De druiven worden ontsteeld en vervolgens vergist, waarna ze bij een gecontroleerde temperatuur in cementen tanks rijpen, waarbij erop wordt toegezien dat de schillen slechts lang genoeg met de most in contact blijven om de gewenste rozige tint te verkrijgen.

Rijping: In cementen tanks en in de fles

Alcoholpercentage: 12%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Toscano Rosso

Druivenrassen: Sangiovese 100%

Kleur: Robijnrode kleur

Aroma’s: In de neus vinden we veel rood fruit en viooltjes terug. 

Smaak: Zacht in de mond, mooie ronde tannine en krokante kersen zuren.

Food pairing: Goed  in combinatie met verschillende pasta’s en gegrilde vleesgerechten. Of gewoon heerlijk om zo te drinken.

Vinificatie: De druiven zijn afkomstig uit het gebied rondom het dorpje San Gimignano. Na de oogst worden de druiven gefermenteerd in cementen vaten en na de fermentatie rust de wijn op de cementen vaten verder voordat hij gebotteld wordt.

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 13%

Serveertemperatuur: 18° C

Veggy Red

Druivenrassen: Sangiovese 100%

Kleur: Robijnrode kleur

Aroma’s: In de neus vinden we veel rood fruit en viooltjes terug. 

Smaak: Zacht in de mond, mooie ronde tannine en krokante kersen zuren.

Food pairing: Goed  in combinatie met verschillende pasta’s en gegrilde vleesgerechten. Of gewoon heerlijk om zo te drinken.

Vinificatie: De druiven zijn afkomstig uit het gebied rondom het dorpje San Gimignano. Na de oogst worden de druiven gefermenteerd in cementen vaten en na de fermentatie rust de wijn op de cementen vaten verder. Na de rijping wordt de wijn gefilterd op een speciale manier. Namelijk door het gebruikt van Bentoniet. Bentoniet is een kalksoort dat gebruikt wordt voor het klaren van wijn. Op deze manier worden er geen dierlijke eiwitten gebruikt en daarnaast is de wijn ook nog eens biologisch geteeld en gecertificeerd! Deze wijn is 100% Vegan. 

Rijping: In de fles

Alcoholpercentage: 13%

Serveertemperatuur: 18° C

Chianti Colli Senesi

Druivenrassen: Sangiovese 85% Merlot 5% Canaiolo 5% Colorino 5%

Kleur: Donker robijnrode kleur

Aroma’s: In de neus vinden we veel rood fruit, daarnaast tonen van viooltjes. 

Smaak: Zacht in de mond, mooie ronde tannine en heerlijke kersen tonen.

Food pairing: Een klassieke combinatie met Toscaanse Tagliata, maar past perfect bij alle Toscaanse gerechten, gebraad, gegrild vlees en kazen.

Vinificatie: De druiven zijn afkomstig uit het Colli senesi gebied in de chianti streek. Het Colli senesi gebied grenst direct aan het Classico gebied en kan beschreven worden als één van de beste gebieden om Chianti te maken. De druiven worden na de oogst gefermenteerd op cementen vaten en vervolgens een houtrijping op Sloveense vaten van 30HL voordat hij gebotteld wordt. Door het toevoegen van de Merlot druif aan de chianti word de chianti mooi zacht en zeer toegankelijk. De Colorino druif is toegevoegd puur om een mooie kleur te verkrijgen, de naam zegt het al.

Rijping: In grote houten vaten en in de fles

Alcoholpercentage: 13,5%

Serveertemperatuur: 18° C

Chianti Colli Senesi Riserva

Druivenrassen: Sangiovese 90% Merlot 10% 

Kleur: Intens robijnrode kleur

Aroma’s: In de neus tonen van cacao, geroosterd brood en lichte tijm.

Smaak: Mooi droge afdronk, heel zacht en smaken van cederhout, peper, koffie en rozemarijn. Deze wijn heeft een lang bewaar potentieel.

Food pairing: De Chianti Colli Senesi Riserva gaat goed met wildgerechten, rood vlees en is een wijn die ook zonder culinaire begeleiding volledig tot zijn recht komt.

Vinificatie: De druiven zijn afkomstig uit het Colli senesi gebied in de chianti streek. Het Colli senesi gebied grenst direct aan het Classico gebied en kan beschreven worden als één van de beste gebieden om Chianti te maken. De druiven worden na de oogst gefermenteerd op cementen vaten en vervolgens een houtrijping van 36 maanden op kleine Franse barriques.

Rijping: 36 maanden in Frans barrique en in de fles.

Alcoholpercentage: 14%

Serveertemperatuur: 18° C

Solleone

Druivenrassen: Sangiovese 60% Merlot 40% 

Kleur: Robijnrode kleur met paarse reflecties

Aroma’s: In de neus mooie tonen van rood fruit en in de mond een volle smaak van kers, vanille en pruim.

Smaak: In de afdronk is hij mooi kruidig. Een vol glas wijn met een mooie stevige body. 

Food pairing: Goed te combineren bij wild, kalf en pasta’s ook geschikt bij gerijpte kazen.

Vinificatie: Een zeer mooie blend van 2 druivensoorten uit het plaatsje San gimignano. De druiven groeien op de heuvels rondom het plaatsje en de Sangiovese in het dorpje Seggiano, hartje Toscana. Een wijn die zeer geschikt is voor lekker alledagen te drinken, maar ook zeer goed als begeleider van een gastronomisch gerecht. De wijn heeft na de fermentatie op cementen vaten gerijpt in kleine eikenhouten vaten en minimaal 12 maanden verder gerijpt in de fles voordat hij de markt opgaat.

Rijping: 12 maanden in Frans barrique en in de fles.

Alcoholpercentage: 14%

Serveertemperatuur: 18° C

Sottobosco

Druivenrassen: Sangiovese 75% Syrah 20% Cabernet Sauvignon 5%

Kleur: Robijnrode kleur met violette reflecties

Aroma’s: Een Spicy neus met lichte rokerige tonen.

Smaak: Intens, met een stevig karakter. Vol en rijk, aanwezige tannine met mooie kersen tonen. 

Food pairing: Perfect in combinatie met rood vlees en verschillende kazen. Maar ook zonder culinaire begeleiding is deze wijn prachtig te drinken.

Vinificatie: De druiven voor deze prachtige rode wijn groeien op de heuvels rondom het  plaatsje San Gimignano in de provincie Toscana. Alleen de beste druiven worden gebruikt voor het maken van deze wijn. De druiven worden elk aparte van elkaar gefermenteerd in cementen vaten. Daarna volgt het assembleren en ondergaat de wijn een hout rijping van maar liefs 36 maanden in kleine Franse barriques. Voordat hij de markt opgaat heeft hij minimaal voor 6 maanden gerijpt op fles in de kelders van Palagetto.

Rijping: 36 maanden in Frans barrique en in de fles.

Alcoholpercentage: 14.5%

Serveertemperatuur: 16-18° C

Rosso di Montalcino Bellarina

Druivenrassen: Sangiovese 100%

Kleur: Robijnrode kleur met violette reflecties

Aroma’s: In de neus vinden we veel florale accenten zoals viool en een sterke fruitige basis. Daarnaast een beetje rokerig.

Smaak: In de mond mooi vol en stevig met evenwichtige tannine en matige zuren.

Food pairing: Erg mooi in combinatie met: Kruidige en zware gerechten, wild, gegrild rundvlees en rijpe kazen.

Vinificatie: Rosso di Montalcino, het jonge broertje van de Brunello. Gemaakt van de zelfde druiven als de Brunello namelijk de Sangiovese. Groeiend op de heuvels van het plaatsje Montalcino francione di Castelnuiva dell’Abate. Na de fermentatie in cementen vaten ondergaat de wijn een hout rijping van 12 maanden op grote eikenhouten vaten van circa 10 tot 20hl. Vervolgens een fles rijping van 4 maanden voordat hij de markt opgaat.

Rijping: 12 maanden in Frans barrique en 4 maanden in de fles.

Alcoholpercentage: 14.5%

Serveertemperatuur: 16-18° C

Brunello di Montalcino Bellarina

Druivenrassen: Sangiovese 100%

Kleur: Intens robijnrode kleur 

Aroma’s: In de geur vinden we florale accenten van viool met een sterk fruitige basis met op het einde wat lichte rokerige tonen. 

Smaak: In de mond een stevige en volle body met mooie evenwichtige tannine en zachte zuren.

Food pairing: Goed te serveren bij kruidige en zware gerechten, wild, gegrild en rijpe kazen.

Vinificatie: De Sangiovese druiven voor deze Brunello di Montalcino groeien op de heuvels van het plaatsje Montalcino francione di Castelnuiva dell’Abate in de gemeente Montalcino. Na de oogst van de Sangiovese worden de druiven gefermenteerd op cementen vaten en gaan vervolgens een rijping aan op 10 a 20 HL houten vaten van minimaal 18 maanden. Daarna wordt de wijn gebotteld en gaat nog eens 12 maanden rijpen op fles.

Rijping: 18 maanden in Frans barrique en 12 maanden in de fles.

Alcoholpercentage: 15%

Serveertemperatuur: 16-18° C

Brunello di Montalcino Bellarina "Riserva"

Druivenrassen: Sangiovese 100%

Kleur: Intens robijnrood met granaatappelaccenten

Aroma’s: Rijk en elegant, typisch bouquet van de Sangiovese, hints van leer, aarde en kreupelhout

Smaak: Grote structuur, krachtig en rond. inmiddels al zachte tannine door de lange rijping. Een erg bijzondere wijn.

Food pairing: Heerlijk met gerechten die rijk aan smaak zijn en de complexiteit van de traditionele Toscaanse keuken bevatten, zoals gebraden wild, gegrild vlees, stoofschotels en sterke kazen

Vinificatie: De Sangiovese druiven voor deze Brunello di Montalcino groeien op de heuvels van het plaatsje Montalcino francione di Castelnuiva dell’Abate in de gemeente Montalcino. Na de handmatige oogst en een zorgvuldige selectie van de druiven worden de druiven ontsteelt en vervolgens volgt er een gisting van de druiven in cementtanks. De rijping in eiken vaten gedurende 5 jaar! Rijping in de fles minimaal 12 maanden voor de vrijlating op de markt. 

Rijping: 60 maanden in Frans barrique en 12 maanden in de fles.

Alcoholpercentage: 15%

Serveertemperatuur: 16-18° C

Uno Di Quatro "Syrah"

Druivenrassen: Syrah 100%

Kleur: Intens robijnrode kleur 

Aroma’s: In de neus vinden we tonen van pruimen en zwarte bes.

Smaak: In de mond mooi rijk met veel structuur en hints van jam. Een lange bewaarpotentieel!

Food pairing: Goed te combineren met zware vleesgerechten, wild, en sterke rijpe kazen

Vinificatie: Deze Syrah druiven worden verbouwd rondom de heuvels van San Gimignano. Het behoort tot de uno di quattro lijn van het wijnhuis Niccolai. De wijnen van de uno di quattro lijn worden uitsluitend gemaakt in de beste jaren! Dus niet van elk jaar wordt er een uno di quattro gemaakt. Het is een speciaal geselecteerde wijn waar met volle aandacht en zorg aan gewerkt is. De druivenranken zijn meer dan 15 jaar oud en dat merk je in de wijn, zeer veel concentraat! De druiven worden handmatig geoogst en daarna volgt er een accurate selectie op kwaliteit in de wijnkelder. De wijn heeft na de fermentatie op cementen vaten een houtrijping gehad van maar liefs 36 maanden in kleine Franse barriques. Daarna minimaal 6 maanden gerust in de fles.

Rijping: 36 maanden in Frans barrique en 6 maanden in de fles.

Alcoholpercentage: 15%

Serveertemperatuur: 18° C

Uno Di Quatro "Merlot"

Druivenrassen: Merlot 100%

Kleur: Intens robijnrode kleur

Aroma’s: In de neus vinden we veel hints van donkerrood fruit zoals bramen en cassis. 

Smaak: In de mond mooi rijk en stevig, en jammie. Daarnaast  zachte ronde tannine.

Food pairing: De wijn gaat erg goed bij wildgerechten, gegrilde vleesgerechten.

Vinificatie: Deze Merlot druiven worden verbouwd rondom de heuvels van San Gimignano. Het behoort tot de uno di quattro lijn van het wijnhuis Niccolai. De wijnen van de uno di quattro lijn worden uitsluitend gemaakt in de beste jaren! Dus niet van elk jaar wordt er een uno di quattro gemaakt van deze druiven. Het is een speciaal geselecteerde wijn waar met volle aandacht en zorg aan gewerkt is. De druiven worden gefermenteerd in cementen vaten en vervolgens ondergaat de wijn een houtrijping van maar liefs 36 maanden in kleine Franse barriques. En een flesrijping van 6 maanden voordat de wijn op de markt komt. 

Rijping: 36 maanden in Frans barrique en 6 maanden in de fles.

Alcoholpercentage: 14.5%

Serveertemperatuur: 18° C

Uno di Quattro "Sangiovese"

Druivenrassen: Sangiovese 100%

Kleur: Intens robijnrode kleur

Aroma’s: In de neus vinden we aroma’s van pruim en zwarte bessen.

Smaak: In de mond een mooie structuur, stevige body met tonen van jam. Zeer lange afdronk en een stevig karakter. 

Food pairing: Stevige gerechten uit de Toscane. Gegrild lamsvlees of bistecca. Ook gerijpte pecorino kazen zijn erg goed bij deze wijn. 

Vinificatie: Deze Sangiovese druiven worden verbouwd rondom de heuvels van San Gimignano. Het behoort tot de uno di quattro lijn van het wijnhuis Palagetto. De wijnen van de uno di quattro lijn worden uitsluitend gemaakt in de beste jaren! Dus niet van elk jaar wordt er een uno di quattro gemaakt van deze druiven. Het is een speciaal geselecteerde wijn waar met volle aandacht en zorg aan gewerkt is. De druiven worden gefermenteerd in cementen vaten en vervolgens ondergaat de wijn een houtrijping van maar liefs 36 maanden in kleine Franse barriques. En een fles rijping van maarliefs 6 maanden.

Rijping: 36 maanden in Frans barrique en 6 maanden in de fles.

Alcoholpercentage: 15%

Serveertemperatuur: 18° C

Vin Santo

Druivenrassen: Trebbiano, 50% Malvasia 30% San Colombano 20%

Kleur: Intense bijna theeachtige kleur

Aroma’s: In de neus gebrande hazelnoot en gedroogd fruit

Smaak: In de mond super zacht, mooie zoet graad met nog een klein frisje. 

Food pairing: Te combineren bij oude kazen en desserts van koek (Cantuccini). Of tiramisu. 

Vinificatie: De druiven voor deze Vinsanto groeien op de heuvels rondom het plaatsje San Gimignano. De oplage is 2000 flessen per jaar. De druiven worden met de hand geplukt en ingedroogd op vlechtmatten. Heeft 3-5 jaar gerust op houten vaten voor botteling.

Rijping: 3 tot 5 jaar op kleine houten vaten

Alcoholpercentage: 15,5%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Grappa Vernaccia

Druivenrassen: Vernaccia di San Gimignano 100%

Kleur: Kristal heldere kleur

Aroma’s: Deze grappa heeft een mooie bloemige neus

Smaak: Een intense smaak van amandel.

Food pairing: Na de maaltijd, met goede chocolade of Cantuccini koekjes

Distillatiesysteem: Na het distilatieproces heeft deze grappa 6 tot 12 maanden in Inox vaten gerust. 

Rijping: vóór het bottelen rust de grappa gedurende een korte periode in roestvrijstalen tanks.

Alcoholpercentage: 43%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Grappa Chianti Riserva

Druivenrassen: Sangiovese, 90% Merlot, 5% Colorino. 5%

Kleur: Caramel achtige kleur

Aroma’s: Deze grappa heeft een mooie rijke neus van noten en licht rokerige ondertoon.

Smaak: Een intens zachte rond smaak door de houtrijping. structuren en tonen van cederhout en leer.

Food pairing: Na de maaltijd, met goede chocolade of Cantuccini koekjes

Distillatiesysteem: Tradizioneel distilatieproces.

Rijping: De grappa heeft 6 maanden in houten vaten gerijpt. 

Alcoholpercentage: 43%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Grappa Brunello

Druivenrassen: Sangiovese 100%

Kleur: Helder met diamanten reflexen

Aroma’s: Deze grappa heeft een intense neus

Smaak: Zachte  en ronde smaak 

Food pairing: Na de maaltijd, met goede chocolade of Cantuccini koekjes

Distillatiesysteem: De grappa heeft 6 tot 12 maanden op stalen vaten gerijpt. , behoort tot 1 van de 3 nobele grappa’s van Italië.

Rijping: vóór het bottelen rust de grappa gedurende een korte periode in roestvrijstalen tanks.

Alcoholpercentage: 43%

Serveertemperatuur: 10-12° C

Wilt u meer informatie over de bovenstaande wijnen of meer weten over de bestelmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.