Pietro Rinaldi
776
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-776,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Barbaresco San Cristoforo

Druivenrassen: Nebbiolo 100%

Kleur: Intens robijnrood

Aroma’s: In de neus vinden we hints van rozenbottel  viooltjes en veel specerijen. 

Smaak: Hij is mooi in balans en heeft mooie zachte tannine. 

Food pairing: Deze wijn gaat uitstekend samen met rood vlees, wildgerechten, truffelgerechten alsmede bij zachte en harde kazen. Maar zeker kan deze wijn op zichzelf gedronken worden. Er is dus geen eten nodig om hem tot zijn recht te laten komen.

Vinificatie: Op de heuvels bij Alba in de Piemonte ligt wijnhuis Pietro Rinaldi dat al bestaat sinds 1920. Inmiddels heeft Monica Rinaldi het stokje overgenomen en maakt zij zeer verdienstelijke wijnen. En natuurlijk een Barbaresco. En dat bleef niet onvermeld in onder meer de Gambero Rosso met twee rode glaasjes en 94 punten bij de Wine Enthousiast. Het wijnhuis laat het gras bewust lang groeien naast de wijnstokken en maakt geen gebruik van herbiciden. De druiven worden met de hand geplukt, evenals het uitdunnen van het aantal druiven aan de stok. De gaarden bevinden zich in Neive. De San Cristoforo is een single vineyard wat het een speciale cru maakt. Fermentatie in inox en rijping voor 18 maanden op Sloveens eikenhout.

Rijping: 18 maanden eikenhout en in de fles

Alcoholpercentage: 14.5%

Serveertemperatuur: 18° C

Barolo

Druivenrassen: Nebbiolo 100%

Kleur: Heldere robijnrode kleur

Aroma’s: In de neus vinden we hints van specerijen, tabak, cacao en rijp roodfruit. 

Smaak: Hij is prachtig van structuur met zachte tannine. Ik de mond veel tonen van kers en rozenbottel.

Food pairing: Deze wijn gaat uitstekend samen met rood vlees, wildgerechten, truffelgerechten alsmede bij zachte en harde kazen. Maar zeker kan deze wijn op zichzelf gedronken worden. Er is dus geen eten nodig om hem tot zijn recht te laten komen.

Vinificatie: Op de heuvels bij Alba in de Piemonte ligt wijnhuis Pietro Rinaldi dat al bestaat sinds 1920. Inmiddels heeft Monica Rinaldi het stokje overgenomen en maakt zij zeer verdienstelijke wijnen. Het wijnhuis laat het gras bewust lang groeien naast de wijnstokken en maakt geen gebruik van herbiciden. De druiven worden met de hand geplukt, evenals het uitdunnen van het aantal druiven aan de stok. De gaarden bevinden zich in Verduno, 300 meter boven het zeeniveau. Fermentatie in inox en rijping voor 20/22 maanden in grote eikenhouten vaten.

 

Rijping: 20/22 maanden eikenhout en in de fles

Alcoholpercentage: 14%

Serveertemperatuur: 18° C

Barolo "Monvigliero"

Druivenrassen: Nebbiolo 100%

Kleur: Granaatrood met oranje reflecties

Aroma’s: Een intense neus van rijp fruit, zwarte bes en pruimen met tinten van viool en balsamico. 

Smaak: Hoge status Barolo met een natuurlijk karakter, heeft een excellente structuur met een lange afdronk.

Food pairing: Deze wijn gaat uitstekend samen met rood vlees, wildgerechten, truffelgerechten alsmede bij zachte en harde kazen. Maar zeker kan deze wijn op zichzelf gedronken worden. Er is dus geen eten nodig om hem tot zijn recht te laten komen.

Vinificatie: Op de heuvels bij Alba in de Piemonte ligt wijnhuis Pietro Rinaldi dat al bestaat sinds 1920. Inmiddels heeft Monica Rinaldi het stokje overgenomen en maakt zij zeer verdienstelijke wijnen. Het wijnhuis laat het gras bewust lang groeien naast de wijnstokken en maakt geen gebruik van herbiciden. De druiven worden met de hand geplukt, evenals het uitdunnen van het aantal druiven aan de stok. De Barolo is voor sommige het symbool voor de Italiaanse wijn. Het is een sublieme wijn met een zeer goed bewaringspotentieel. Deze Barolo heeft minimaal 24 maanden gerijpt op Frans barriques en daarna nog minimaal 3 jaar op de fles gerust. Er moet een alcoholpercentage bereikt worden van minimaal 13% en er mogen niet meer dan 70 wijnstokken groeien per hectare. Een van de vele wetten voor het maken van de Barolo wijn. De gaarden van deze Barolo bevinden zich in Verduno. “Monvigliero” is één van de sub-zones met een hoge status voor het verbouwen van Nebbiolo druiven en dus voor het maken van Barolo wijn. De gaarden liggen 300 meter boven de zeespiegel en de grond is voornamelijk klei.

Rijping: 24 maanden eikenhout en in de fles

Alcoholpercentage: 14.5%

Serveertemperatuur: 18° C

Barbaresco Massirano 2013 Rinaldi

Druivenrassen: 100% Nebbiolo

Kleur: Intens robijn rode kleur met oranje tinten

Aroma’s: Complex met tinten van gedroogde bloemen, rood fruit en pijptabak.

Smaak: Vol met droge zachte tannines. Harmonieus, fris en een zeer lange afdronk.

Food pairing: Alle gerechten uit de Piemontese keuken, gestoofd vlees, vers gemaakte gevulde pasta’s, gerijpte zachte kazen, truffel gerechten.

Vinificatie: Na de handmatige pluk vindt de fermentatie plaats in stalen vaten met een gecontroleerde temperatuur van 28 Gr C. voor 10/12 dagen. Na de fermentatie wordt de wijn overgeplaatst naar andere stalen vaten voor de Malolatische fermentatie. Na een paar weken wordt de wijn overgebracht naar Oostenrijkse kleine houten vaten (25HL) hierin verblijft de wijn voor 18 maanden.

Serveertemperatuur: 15-16° C

Alcoholpercentage: 14,5%

Wilt u meer informatie over de bovenstaande wijnen of meer weten over de bestelmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.