Brut Anteprima

Druivenrassen: Chardonnay 80% Pinot Blanc 20%
Kleur: Heldere strogele kleur met glanzende witgouden reflecties
Aroma’s: De anteprima is delicaat en fris, met verschillende tonen van fris-zure vruchten die de hele geur omhullen met brioche en biscuit aroma’s
Smaak: Crispy aanzet in de mond voegt een zeer knapperige evenwichtige, ronde en frisse
toon. De afdronk van Anteprima is lang met hints van zijn eigen karakteristieke frisheid
Food pairing: Anteprima is een perfecte Franciacorta als aperitief, maar ook bij een voorgerecht. Hij kan ook goed gecombineerd worden met verschillende kazen
Vinificatie: De handgeplukte oogst begint normaal gezien begin augustus. De Anteprima heeft een eerste gisting van minimaal 6 maanden in temperatuur gereguleerde roestvrijstalen gistingstanks. Na ‘tirage, rijpen alle flessen op de droesem in de prachtige ondergrondse gewelfde kelders bij een constante temperatuur van 12° gedurende het hele jaar
Rijping: Manuele rijping van 5 weken
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertemperatuur: 8-10° C

 

Lees de beleving van Mark over deze wijn in ons blog

 

Anniversario blanc de blancs

Druivenrassen: Chardonnay 100%
Kleur: Goud gele kleur met reflecties van Amber
Aroma’s: In eerste instantie heeft hij zeer intense aroma’s op de neus, met vers fruit, witte bloemen en tropische rijpe vruchten geuren, typisch voor Franciacorta wijnen
Smaak: Zijn romige en warme smaak heeft zowel een harmonieuze als evenwichtige dynamiek. Opkomende tonen van amandel, kastanje en perzik.  Zijn uitstekende frisheid maken de Anniversario Blanc de Blancs een uitgesproken unieke en elegante Franciacorta
Food pairing: Anniversario Blanc de Blancs is een goed uitgebalanceerde Franciacorta, perfect als aperitief, maar ook op de tafel bij speciale gelegenheden zoals bruiloften en jubilea. Het is een uitstekende en elegante wijn, goed te combineren met een plateau van oesters, zeevruchten en risotto
Vinificatie: Handgeplukte oogst begin augustus. De Anniversario heeft een eerste gisting van minimaal 6 maanden in temperatuur gereguleerde roestvrijstalen gisttanks. Na ‘tirage’ rijpen alle flessen op de droesem in de prachtige ondergrondse gewelfde kelders bij een constante temperatuur van 12° gedurende het hele jaar
Rijping: Manuele rijping van de duur van 5 weken
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertemperatuur: 8-10° C

Lees de beleving van Mark over deze wijn in ons blog

 

Cuvèe 4 Millesimato 2014

Druivenrassen: Chardonnay 100%
Kleur: Intens stro-geel
Aroma’s: Deze Millesimato onthult een zoete, zachte geur van kastanje, kokos en vers brood. Deze biscuitachtige kant van de wijn maakt zeer snel plaats voor aroma’s van witte bloemen en boter
Smaak: De druif drukt zich uit in al zijn kracht en elegantie. Cuvée N°4 is meesterlijk verfrissend met volle warme aroma’s
Food pairing: Een Millesimato die ideaal in combinatie is met wild vlees, geroosterd en gegrild
gevogelte. Perfect met zeebaars of gegrilde gamba’s
Vinificatie: Handgeplukte oogst in de tweede week van augustus. Cuvée N°4 heeft een eerste gisting gedurende minimum 6 maanden in temperatuur gereguleerde roestvrijstalen gisttanks. Kleine percentages gisten in 4 franse eiken vaten gekozen in 4 geselecteerde bossen, Allier, Troncais, Champagne en Vogezen. Na ‘tirage’ rijpen alle flessen op de droesem in de prachtige ondergrondse gewelfde kelder bij een constante temperatuur van 12° gedurende het hele jaar. De Cuvee N°4 Millesimé is het vlaggenschip van de filosofie van Bersi Serlini
Rijping: Manuele rijping van de duur van 5 weken
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertemperatuur: 8-10° C

 

Lees de beleving van Mark over deze wijn in ons blog

 

Rosé Rosa Rosae

Druivenrassen: Chardonnay 65% Pinot Noir 35%
Kleur: Roze, granaat, delicaat zalmkleurig met lichte oranje schitteringen
Aroma’s: De neus is fris en aromatisch. Met verfijnde tonen van rode bes, aardbeien en bloemen met lichte accenten van citrus en groenten
Smaak: De wijn overheerst plezier in al zijn aspecten! Van de frisheid van het fruit, tot de mineraliteit. De bubbel is levendig. Elegante tonen van bessen zijn goed versmolten met subtiele nuances van gist en knapperig brood
Food pairing:  Ideaal in combinatie met rauwe vleeswaren zoals een charcuterie en oude kazen. Van eend tot sushi, Bersi Serlini Rosé begeleidt de meest nieuwsgierige fijnproevers
Vinificatie: De handgeplukte oogst vindt gewoonlijk plaats in de eerste week van augustus. De druiven worden met de hand geplukt op verschillende tijdstippen. Bij het persen worden de Pinot Noir druiven lang genoeg met de schil in contact gelaten om de wijn de gewenste kleur te geven. Zorgvuldige rijping in de ondergrondse kelders bij een constante temperatuur van 12°C.
Rijping: Manuele rijping van de duur van 5 weken
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertemperatuur: 8-10° C

Lees de beleving van Mark over deze wijn in ons blog

 

Wilt u meer weten over de bovenstaande wijnen?

Of wilt u meer weten over de bestelmogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar Raimondo: 06 21 54 12 53