Bianco Fiore

Druivenrassen: Chardonnay, Sauvignon
Kleur: Strogele kleur met heldere tinten
Aroma’s: In de neus vinden we hints van citrusfruit, salie en witte bloemen
Smaak: In de mond is hij heerlijk zacht, fris en een mooie structuur
Food pairing: De wijn is heerlijk als aperitief maar uitmuntend bij de asperges! Ook top bij verschillende risotto en gerechten met witvis en kalfsvlees
Vinificatie: Zachte persing, gisting bij gecontroleerde temperatuur met lange rijping op de gist in stalen tanks
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertemperatuur: 10-12° C

Lees meer over deze wijn in ons blog

Lugana

Druivenrassen: Turbbiana 100%
Kleur: Strogele kleur met groenige tinten
Aroma’s: Karakteristiek en fruitig met delicate hints van perzik en abrikoos
Smaak: In de mond uitgesproken fris en sappig in de mond, met een goede structuur en een lange intensiteit, met een licht amandelachtige afdronk
Food pairing: Verschillende vegetarische gerechten en licht gekruid wit vlees. Ook bij verse romige kazen van koemelk
Vinificatie: Lichte persing, gisting bij gecontroleerde temperatuur in roestvrij stalen tanks met lange rijping op z’n gist
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertemperatuur: 10-12° C

Lees meer over deze wijn in ons blog

Lugana “Ca Vaibo”

Druivenrassen: Turbbiana 100%
Kleur: Intens strogele kleur met goude schitteringen
Aroma’s: Typisch fruitig aroma’s met tonen van abrikoos en perzik
Smaak: In de mond veel structuur en satijn zacht. Een prestigieuze wijn, zo mag hij zeker genoemd worden
Food pairing: Schaaldieren en visgerechten. Ook gerechten met witvlees en rijpe kazen
Vinificatie: Korte droogperiode van geselecteerde druiven gevolgd door lichte persing. Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur, gedeeltelijk gerijpt in kleine houten houten vaten. Verdere rijping in de fles voor 5-6 maanden
Rijping: In de fles 5-6 maanden
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 10-12° C

Cabernet-Sauvignon

Druivenrassen: Cabernet-Sauvignon 100%
Kleur: Intens rode kleur met granaat-achtige schitteringen
Aroma’s: Kruidige aroma’s, die rijp en complex zijn
Smaak: In de mond mooi zacht, hints van bramen en blauwe bessen. Aanwezige lichte tannine maar zeker niet storend
Food pairing: Gerechten met gevogelte en witvlees. Of licht vlees van de grill. Kruidige sauzen
Vinificatie: Handmatig geoogst, met kleine kratten. Ontstelen en de maceratie voor de gisting bij gecontroleerde temperatuur, gevolgd door de traditionele gisting gedurende 8-12 dagen. Malolactische gisting en een medium rijping
Rijping: Medium rijping
Alcoholpercentage: 13%
Serveertemperatuur: 18-20° C

Merlot

Druivenrassen: Merlot 100%
Kleur: Robijn rode kleur met paarse reflexen
Aroma’s: In de neus hints van aromatische kruiden en specerijen met lichte vegetale tonen evenals bramen en blauwe bessen
Smaak: Zachte tannines met een kleine hint van rood fruit, fris en harmonieus
Food pairing: Verschillende vleesgerechten, zoals gebraad en stoofschotels of een assortiment van gepekeld vlees
Vinificatie: De pluk vind plaats in oktober en de druiven worden met de hand geplukt. Daarna worden de druiven zacht geperst en volgt een fermentatie op staal van 10 dagen. Vervolgens vind er nog een malolactisch gisting plaats
Rijping: Medium rijping
Alcoholpercentage: 12.5%
Serveertemperatuur: 18-20° C

Lees meer over deze wijn in ons blog

Rosso Bruno

Druivenrassen: Corvina 50% Cabernet-Sauvignon 25% Merlot 25%
Kleur: Intens robijnrode kleur
Aroma’s: In de neus hints van specerijen, cacao , drop en bosvruchten
Smaak: In de mond zeer zacht en warm. Heerlijke zachte tannine en veel rijp fruit
Food pairing: Gerechten met gevogelte en gegrild vlees. En rijpe en stevige kazen
Vinificatie: Een blend van de beroemde Valpolicella druif samen met 2 Franse druiven. Zeer uniek. De pluk vind plaats in de eerste week oktober en de druiven worden met de hand geplukt. Daarna worden de druiven zacht geperst en volgt een fermentatie op staal van 10 dagen. Vervolgens vind er nog een malolactisch gisting plaats. Na de gisting een houtrijping van maar liefs 12 maanden
Rijping: 12 maanden rijping
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 18-20° C

Gerumi

Druivenrassen: Merlot, Cabernet, Marzemino
Kleur: Een Intense en ondoordringbare rode kleur
Aroma’s: In de neus vinden we hints van rijpe rode bessen en tonen van jam en vanille
Smaak: In de mond is hij evenwichtig, fris en vol, met zachte tannine
Food pairing: Roodvlees, gebraden vlees, wild en kaas medium gerijpt
Vinificatie: De druiven voor het maken van deze Gerumi zijn aangeplant op de Morene heuvels. Deze heuvels worden gekenmerkt door de vruchtbare grond en zijn kleiachtig en licht grindachtig. De druiven worden handmatig geoogst in Oktober, daarnaast wordt deze wijn uitsluitend gemaakt in de meest gunstige jaren met de beste druiven uit de gaarden. Na de oogst worden de druiven kort gedroogd waardoor de wijn mooi geconcentreerd wordt. “Net zoals de beroemde Amarone wijnen”. Daarna wordt hij traditioneel gevinifieerd met een lange maceratie van de schillen. Na de fermentatie wordt de Gerumi voor 12 maanden gerijpt op medium getoaste houten vaten. Daarna wordt de wijn gebotteld
Rijping: 12 maanden gerijpt op medium getoaste houten vaten
Alcoholpercentage: 15%
Serveertemperatuur: 18-20° C

Amarone della Valpolicella

Druivenrassen: Corvina, Corvinone  Rondinella
Kleur: Intens granaatrode kleur
Aroma’s: In de neus een bouquet van kersenjam en pruim met subtiele hints van vanille en specerijen
Smaak: In de mond, vol, harmonisch met een zeer lange afdronk
Food pairing: Erg goed in combinatie met gegrild vlees, Wild en gerijpte kazen
Vinificatie: De trossen worden op speciale roosters gelegd, “arele” genaamd, en in zeer
goed geventileerde kamers onder gecontroleerde temperatuur, de zogenaamde “fruttai”. Deze techniek zorgt ervoor dat mogelijke schimmelvorming te voorkomen en te vermijden. Het rijpingsproces duurt ongeveer 100 dagen, met regelmatige controles van de druiven. In de laatste fase van dit proces wegen de druiventrossen tot 30-40% minder dan het oorspronkelijke gewicht. De suikerconcentratie, die aan het eind van dit stadium optreedt, zorgt ervoor dat tijdens de gisting 15% van het alcoholvolume wordt bereikt. Een proces dat 20/30 dagen duurt. De druivenbessen ondergaan een maceratie onder gecontroleerde temperatuur, waardoor het gistingsproces langzaam op gang komt. De gisting vindt plaats in januari/februari. Na het oversteken wordt de wijn bewaard in stalen tanks met temperaturen tussen 18° en 20°, en daar vindt de malolactische gisting plaats.
Rijping: De Amarone Bulgarini rijpt 12 maanden in stalen tanks en 40 maanden in eikenhouten vaten. Het rijpingsproces wordt gesloten met 8 maanden in de fles.
Alcoholpercentage: 15%
Serveertemperatuur: 18-20° C

Primitus Bulgarini

Druivenrassen: Cabernet Sauvignon en Merlot
Kleur: Diep rood
Aroma’s: Kruidig met tonen van rood fruit
Smaak: Intense smaken van rood fruit als bosbessen met kruidige tonen van zwarte peper.  Ronde smaken met zachte tannine’s
Food pairing: Gaat goed met gegrild vlees, pasta’s met rode sauzen en gerijpte kazen
Vinificatie: De druiven groeien op de Morainic heuvels van het Garda Meer. Ze groeien op vruchtbare grond van grind.  De druiven worden met de hand geplukt aan het einde van september. Na de pluk volgt een lange periode van fermentatie in stalen vaten
Rijping: –
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertemperatuur: 18-20° C

Wilt u meer weten over de bovenstaande wijnen?

Of wilt u meer weten over de bestelmogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via de contactpagina of bel naar Raimondo: 06 21 54 12 53