Barbaresco San Cristoforo

Druivenrassen: Nebbiolo 100%
Kleur: Intens robijnrood
Aroma’s: In de neus vinden we hints van rozenbottel  viooltjes en veel specerijen
Smaak: Hij is mooi in balans en heeft mooie zachte tannine
Food pairing: Deze wijn gaat uitstekend samen met rood vlees, wildgerechten, truffelgerechten alsmede bij zachte en harde kazen. Maar zeker kan deze wijn op zichzelf gedronken worden. Er is dus geen eten nodig om hem tot zijn recht te laten komen
Vinificatie: Op de heuvels bij Alba in de Piemonte ligt wijnhuis Pietro Rinaldi dat al bestaat sinds 1920. Inmiddels heeft Monica Rinaldi het stokje overgenomen en maakt zij zeer verdienstelijke wijnen. En natuurlijk een Barbaresco. En dat bleef niet onvermeld in onder meer de Gambero Rosso met twee rode glaasjes en 94 punten bij de Wine Enthousiast. Het wijnhuis laat het gras bewust lang groeien naast de wijnstokken en maakt geen gebruik van herbiciden. De druiven worden met de hand geplukt, evenals het uitdunnen van het aantal druiven aan de stok. De gaarden bevinden zich in Neive. De San Cristoforo is een single vineyard wat het een speciale cru maakt. Fermentatie in inox en rijping voor 18 maanden op Sloveens eikenhout
Rijping: 18 maanden eikenhout en in de fles
Alcoholpercentage: 14.5%
Serveertemperatuur: 18° C

Barolo

Druivenrassen: Nebbiolo 100%
Kleur: Heldere robijnrode kleur
Aroma’s: In de neus vinden we hints van specerijen, tabak, cacao en rijp roodfruit
Smaak: Hij is prachtig van structuur met zachte tannine. Ik de mond veel tonen van kers en rozenbottel
Food pairing: Deze wijn gaat uitstekend samen met rood vlees, wildgerechten, truffelgerechten alsmede bij zachte en harde kazen. Maar zeker kan deze wijn op zichzelf gedronken worden. Er is dus geen eten nodig om hem tot zijn recht te laten komen
Vinificatie: Op de heuvels bij Alba in de Piemonte ligt wijnhuis Pietro Rinaldi dat al bestaat sinds 1920. Inmiddels heeft Monica Rinaldi het stokje overgenomen en maakt zij zeer verdienstelijke wijnen. Het wijnhuis laat het gras bewust lang groeien naast de wijnstokken en maakt geen gebruik van herbiciden. De druiven worden met de hand geplukt, evenals het uitdunnen van het aantal druiven aan de stok. De gaarden bevinden zich in Verduno, 300 meter boven het zeeniveau. Fermentatie in inox en rijping voor 20/22 maanden in grote eikenhouten vaten.
Rijping: 20/22 maanden eikenhout en in de fles
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 18° C

Lees meer over deze wijn in ons blog

Barolo “Monvigliero”

Druivenrassen: Nebbiolo 100%
Kleur: Granaatrood met oranje reflecties
Aroma’s: Een intense neus van rijp fruit, zwarte bes en pruimen met tinten van viool en balsamico
Smaak: Hoge status Barolo met een natuurlijk karakter, heeft een excellente structuur met een lange afdronk
Food pairing: Deze wijn gaat uitstekend samen met rood vlees, wildgerechten, truffelgerechten alsmede bij zachte en harde kazen. Maar zeker kan deze wijn op zichzelf gedronken worden. Er is dus geen eten nodig om hem tot zijn recht te laten komen
Vinificatie: Op de heuvels bij Alba in de Piemonte ligt wijnhuis Pietro Rinaldi dat al bestaat sinds 1920. Inmiddels heeft Monica Rinaldi het stokje overgenomen en maakt zij zeer verdienstelijke wijnen. Het wijnhuis laat het gras bewust lang groeien naast de wijnstokken en maakt geen gebruik van herbiciden. De druiven worden met de hand geplukt, evenals het uitdunnen van het aantal druiven aan de stok. De Barolo is voor sommige het symbool voor de Italiaanse wijn. Het is een sublieme wijn met een zeer goed bewaringspotentieel. Deze Barolo heeft minimaal 24 maanden gerijpt op Frans barriques en daarna nog minimaal 3 jaar op de fles gerust. Er moet een alcoholpercentage bereikt worden van minimaal 13% en er mogen niet meer dan 70 wijnstokken groeien per hectare. Een van de vele wetten voor het maken van de Barolo wijn. De gaarden van deze Barolo bevinden zich in Verduno. “Monvigliero” is één van de sub-zones met een hoge status voor het verbouwen van Nebbiolo druiven en dus voor het maken van Barolo wijn. De gaarden liggen 300 meter boven de zeespiegel en de grond is voornamelijk klei
Rijping: 24 maanden eikenhout en in de fles
Alcoholpercentage: 14.5%
Serveertemperatuur: 18° C

Barbaresco Massirano 2013 Rinaldi

Druivenrassen: 100% Nebbiolo
Kleur: Intens robijn rode kleur met oranje tinten
Aroma’s: Complex met tinten van gedroogde bloemen, rood fruit en pijptabak
Smaak: Vol met droge zachte tannines. Harmonieus, fris en een zeer lange afdronk
Food pairing: Alle gerechten uit de Piemontese keuken, gestoofd vlees, vers gemaakte gevulde pasta’s, gerijpte zachte kazen, truffel gerechten
Vinificatie: Na de handmatige pluk vindt de fermentatie plaats in stalen vaten met een gecontroleerde temperatuur van 28 Gr C. voor 10/12 dagen. Na de fermentatie wordt de wijn overgeplaatst naar andere stalen vaten voor de Malolatische fermentatie. Na een paar weken wordt de wijn overgebracht naar Oostenrijkse kleine houten vaten (25HL) hierin verblijft de wijn voor 18 maanden
Serveertemperatuur: 15-16° C
Alcoholpercentage: 14,5%

Wilt u meer weten over de bovenstaande wijnen?

Of wilt u meer weten over de bestelmogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar Raimondo: 06 21 54 12 53