Valpolicella Ripasso La Tonega
Druivenrassen: Corvina 45% Corvinone 35% Rondinella 17% Cabernet-Sauvignon 3%
Kleur: Intens robijnrood
Aroma’s: Geuren van gebrande hazelnoten, bessen en kersen
Smaak: In de afdronk proef je de smaak van overrijp roodfruit maar ook peper en kaneel
Food pairing: Deze wijn gaat uitstekend samen met gegrild, roodvlees gerechten of wild en gerijpte kazen
Vinificatie: Voor deze Valpolicella wordt alleen de beste kwaliteit druiven gebruikt, die groeien op de heuvels van het beroemde Valpolicella gebied. Dit is een historisch gebied waar de invloeden van de Romeinen nog zichtbaar zijn. Casare Righetti is een klein wijnhuis die alleen maar top kwaliteit Valpolicella wijnen produceert samen met zijn dochter. Valpolicella ripasso is uniek in zijn soort omdat het een combinatie is van twee soorten wijn: normale Valpolicella wijn en de overgebleven gist restanten van Amarone. Deze twee ingrediënten worden samen in één vat gedaan, waardoor er een tweede vergistingsproces op gang komt die het alcoholpercentage verhoogt. De hoeveelheid tannines stijgt en de wijn krijgt meer kleur, smaak en textuur. Door twee wijnen te combineren versimpelt het productieproces, waardoor de Valpolicella ripasso eigenlijk het voordeligere broertje van Valpolicello amarone is
Rijping: In eikenhouten vaten en in de fles
Alcoholpercentage: 14 %
Serveertemperatuur: 16-18° C