Valpolicella Ripasso La Tonega

Druivenrassen: Corvina 45% Corvinone 35% Rondinella 17% Cabernet-Sauvignon 3%
Kleur: Intens robijnrood
Aroma’s: Geuren van gebrande hazelnoten, bessen en kersen
Smaak: In de afdronk proef je de smaak van overrijp roodfruit maar ook peper en kaneel
Food pairing: Deze wijn gaat uitstekend samen met gegrild, roodvlees gerechten of wild en gerijpte kazen
Vinificatie: Voor deze Valpolicella wordt alleen de beste kwaliteit druiven gebruikt, die groeien op de heuvels van het beroemde Valpolicella gebied. Dit is een historisch gebied waar de invloeden van de Romeinen nog zichtbaar zijn. Casare Righetti is een klein wijnhuis die alleen maar top kwaliteit Valpolicella wijnen produceert samen met zijn dochter. Valpolicella ripasso is uniek in zijn soort omdat het een combinatie is van twee soorten wijn: normale Valpolicella wijn en de overgebleven gist restanten van Amarone. Deze twee ingrediënten worden samen in één vat gedaan, waardoor er een tweede vergistingsproces op gang komt die het alcoholpercentage verhoogt. De hoeveelheid tannines stijgt en de wijn krijgt meer kleur, smaak en textuur. Door twee wijnen te combineren versimpelt het productieproces, waardoor de Valpolicella ripasso eigenlijk het voordeligere broertje van Valpolicello amarone is
Rijping: In eikenhouten vaten en in de fles
Alcoholpercentage: 14 %
Serveertemperatuur: 16-18° C

Amarone Della Valpolicella

Druivenrassen: Corvina 45% Corvinone 35% Rondinella 17% Cabernet-Sauvignon 3%
Kleur: Intens robijnrood met paarse reflecties
Aroma’s: Een prachtige geur vol met aroma’s van chocolade, drop en Amarena kers
Smaak: Smaken van chocolade en overrijp fruit en een stevige afdronk
Food pairing: Mooi te combineren bij wildgerechten en gegrild vlees. Ook een mooie combinatie bij verschillende kazen, zoals extra gerijpte en de pittige soorten
Vinificatie: De wijn is afkomstig uit de beroemde streek Colle Ceré in Veneto. Een wijn met een befaamd prestige, alleen de beste druiven worden gebruikt voor het maken van deze Amarone. Na de pluk worden de druiven 4 tot 5 maanden gedroogd op riet gevlochten matten, en daarna volgt pas de persing. Na de persing wordt de wijn gefermenteerd op inox stalen vaten en ondergaat hij een rijping op Frans Barriques voor maarliefst 60 maanden! Dit om de echte typische rijping van de Amarone classico te garanderen
Rijping: 60 maanden in eikenhouten vaten en in de fles
Alcoholpercentage: 16 %
Serveertemperatuur: 18° C
Ook verkrijgbaar in Magnum 1,5 ltr.

Lees meer over deze wijn in ons blog

Recioto Della Valpolicella

Druivenrassen: Corvina 45% Corvinone 35% Rondinella 17% Cabernet-Sauvignon 3%
Kleur: Intens granaatrood
Aroma’s: Geur van chocolade en overrijp rood fruit
Smaak: Bepalend is zijn volle zoete smaak waardoor hij zeer mooi zacht is. Veel kers nuances en een stevig karakter
Food pairing: De Recioto is uitermate geschikt voor bij chocolade desserts alsmede perfect bij een kaasplankje met zware blauwader kazen en loopkazen
Vinificatie: Het wijnhuis Cesare Righetti,  een zeer klein wijnhuis gelegen midden in de Valpolicella regio in het plaatsje Negrar. Met een productie niet hoger dan 30.000 flessen per jaar. Vader en dochter die dit inmiddels zeer bijzondere bedrijf runnen. Al hun wijnen bevatten zeer veel concentraat  echt Italiaans terroir! De druiven van deze Recioto worden begin oktober geplukt en krijgen dezelfde behandeling als de Amarone, alleen is de periode van het rusten op de vlechtmatten twee maanden langer. Dit houdt in dat deze druiven ingedroogd worden tot bijna krenten en worden dan pas gebruikt om de wijnen te maken
Rijping: In eikenhouten vaten en in de fles
Alcoholpercentage: 15.5%
Serveertemperatuur: 12-16° C
Verkrijgbaar in 0.75L en in 0.50L

Wilt u meer weten over de bovenstaande wijnen?

Of wilt u meer weten over de bestelmogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar Raimondo: 06 21 54 12 53