Rosso di Montalcino Bellarina - Palagetto
Druivenrassen: Sangiovese 100%
Kleur: Robijnrode kleur met violette reflecties
Aroma’s: In de neus vinden we veel florale accenten zoals viool en een sterke fruitige basis. Daarnaast een beetje rokerig.
Smaak: In de mond mooi vol en stevig met evenwichtige tannine en matige zuren.
Food pairing: Erg mooi in combinatie met: Kruidige en zware gerechten, wild, gegrild rundvlees en rijpe kazen.
Vinificatie: Rosso di Montalcino, het jonge broertje van de Brunello. Gemaakt van de zelfde druiven als de Brunello namelijk de Sangiovese. Groeiend op de heuvels van het plaatsje Montalcino francione di Castelnuiva dell’Abate. Na de fermentatie in cementen vaten ondergaat de wijn een hout rijping van 12 maanden op grote eikenhouten vaten van circa 10 tot 20hl. Vervolgens een fles rijping van 4 maanden voordat hij de markt opgaat.
Rijping: 12 maanden in Frans barrique en 4 maanden in de fles.
Alcoholpercentage: 14.5%
Serveertemperatuur: 16-18° C