Sauvignon - Klaus Lentsch

Druivenrassen: Sauvignon 100%
Kleur: Heldere kleur met groengele reflecties.
Aroma’s: De Sauvignon betovert je met zijn unieke, aromatische geuren en zijn fris bouquet. Aromatische kenmerkende geur, met vlierbes, kruisbes en rijpe tropische vruchten in het aroma.
Smaak: Mooie elegante zuurgraad, minerale en een aanhoudende afdronk.
Food pairing: Voorgerechten, aspergegerechten, groente- en visgerechten schelp- en schaaldieren.
Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na een zorgvuldige ontsteeling van de druiven en een korte koude maceratie, wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. De volgende maanden rijpt de jonge wijn in stalen vaten onder veelvuldig roeren van de fijne gist. Rond april van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld.
Rijping: In stalen vaten met zijn eigen gist, later in de fles.
Alcoholpercentage: 13,0%
Serveertemperatuur: 10-12° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie