Vin Santo - Palagetto

Druivenrassen: Trebbiano, 50% Malvasia 30% San Colombano 20%
Kleur: Intense bijna theeachtige kleur
Aroma’s: In de neus gebrande hazelnoot en gedroogd fruit
Smaak: In de mond super zacht, mooie zoet graad met nog een klein frisje.
Food pairing: Te combineren bij oude kazen en desserts van koek (Cantuccini). Of tiramisu.
Vinificatie: De druiven voor deze Vinsanto groeien op de heuvels rondom het plaatsje San Gimignano. De oplage is 2000 flessen per jaar. De druiven worden met de hand geplukt en ingedroogd op vlechtmatten. Heeft 3-5 jaar gerust op houten vaten voor botteling.
Rijping: 3 tot 5 jaar op kleine houten vaten
Alcoholpercentage: 15,5%
Serveertemperatuur: 10-12° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie