Weissburgunder - Klaus Lentsch

Druivenrassen: Weissburgunder 100%
Kleur: Helder, lichtgeel met groenige glans.
Aroma’s: Frisse, pittige aroma’s van groene appels en weidebloemen.
Smaak: Pittig, fris en levendig; de wijn verrast met een indrukwekkende body.
Food pairing: Mooi bij lichte voorgerechten en visgerechten, ook populair als aperitief.
Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Na een zorgvuldige ontsteeling van de druiven en een korte koude maceratie, wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. De volgende maanden rijpt de jonge wijn in stalen vaten onder veelvuldig roeren van de fijne gist. Rond april van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld.
Rijping: In stalen vaten met zijn eigen gist, later in de fles.
Alcoholpercentage: 13,0%
Serveertemperatuur: 10-12° C

Lees meer over deze wijn in ons blog

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie