Barbera Bio-Biodynamisch - Tenuto del Melo

Druivenrassen: Barbera 100%
Kleur: Robijn- granaatrood, met paarsachtige hints.
Aroma’s: Het intense bloemenaroma suggereert roos, klein kreupelhoutfruit en de geur van geraniumbladeren.
Smaak: Het mondgevoel is vol, harmonisch en warm, met een aangename zuurgraad. De afdronk is plezierig en smakelijk.
Food pairing: Door zijn eenvoud en directheid past hij perfect bij elke maaltijd. Hij past uitstekend bij gebraad en oude kazen. Hij past ook perfect bij gegrild vlees.
Vinificatie: De geselecteerde Barbera druiven worden met de hand geplukt in de tweede helft van september. De gisting gebeurt op de eigen most en met schillen. Overpompen gebeurt dagelijks om aroma’s en kleur te absorberen. Het aftappen gebeurt na 15 dagen, op het einde van de alcoholische gisting. De wijn wordt vervolgens verfijnd in roestvrijstalen tanks.

Deze wijn is biologisch maar ook biodynamisch geteeld. Biodynamische wijnbouw is niet hetzelfde als biologische wijnbouw, al zijn er wel veel overeenkomsten. Sommige uitgangspunten zijn hetzelfde: er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Daarnaast wordt een gezonde bodem als basis gezien voor de kracht en gezonde groei van de wijnranken. Er wordt ook gebruik gemaakt van kosmische krachten tijdens de snoei en oogst.
Rijping: In de fles en stalen tanks
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertemperatuur: 16-18° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie