Barolo Monvigliero - Pietro Rinaldi

Druivenrassen: Nebbiolo 100%
Kleur: Granaatrood met oranje reflecties
Aroma’s: Een intense neus van rijp fruit, zwarte bes en pruimen met tinten van viool en balsamico.
Smaak: Hoge status Barolo met een natuurlijk karakter, heeft een excellente structuur met een lange afdronk.
Food pairing: Deze wijn gaat uitstekend samen met rood vlees, wildgerechten, truffelgerechten alsmede bij zachte en harde kazen. Maar zeker kan deze wijn op zichzelf gedronken worden. Er is dus geen eten nodig om hem tot zijn recht te laten komen.
Vinificatie: Op de heuvels bij Alba in de Piemonte ligt wijnhuis Pietro Rinaldi dat al bestaat sinds 1920. Inmiddels heeft Monica Rinaldi het stokje overgenomen en maakt zij zeer verdienstelijke wijnen. Het wijnhuis laat het gras bewust lang groeien naast de wijnstokken en maakt geen gebruik van herbiciden. De druiven worden met de hand geplukt, evenals het uitdunnen van het aantal druiven aan de stok. De Barolo is voor sommige het symbool voor de Italiaanse wijn. Het is een sublieme wijn met een zeer goed bewaringspotentieel. Deze Barolo heeft minimaal 24 maanden gerijpt op Frans barriques en daarna nog minimaal 3 jaar op de fles gerust. Er moet een alcoholpercentage bereikt worden van minimaal 13% en er mogen niet meer dan 70 wijnstokken groeien per hectare. Een van de vele wetten voor het maken van de Barolo wijn. De gaarden van deze Barolo bevinden zich in Verduno. “Monvigliero” is één van de sub-zones met een hoge status voor het verbouwen van Nebbiolo druiven en dus voor het maken van Barolo wijn. De gaarden liggen 300 meter boven de zeespiegel en de grond is voornamelijk klei.
Rijping: 24 maanden eikenhout en in de fles
Alcoholpercentage: 14.5%
Serveertemperatuur: 18° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie