Barolo - Pietro Rinaldi

Druivenrassen: Nebbiolo 100%
Kleur: Heldere robijnrode kleur
Aroma’s: In de neus vinden we hints van specerijen, tabak, cacao en rijp roodfruit.
Smaak: Hij is prachtig van structuur met zachte tannine. Ik de mond veel tonen van kers en rozenbottel.
Food pairing: Deze wijn gaat uitstekend samen met rood vlees, wildgerechten, truffelgerechten alsmede bij zachte en harde kazen. Maar zeker kan deze wijn op zichzelf gedronken worden. Er is dus geen eten nodig om hem tot zijn recht te laten komen.
Vinificatie: Op de heuvels bij Alba in de Piemonte ligt wijnhuis Pietro Rinaldi dat al bestaat sinds 1920. Inmiddels heeft Monica Rinaldi het stokje overgenomen en maakt zij zeer verdienstelijke wijnen. Het wijnhuis laat het gras bewust lang groeien naast de wijnstokken en maakt geen gebruik van herbiciden. De druiven worden met de hand geplukt, evenals het uitdunnen van het aantal druiven aan de stok. De gaarden bevinden zich in Verduno, 300 meter boven het zeeniveau. Fermentatie in inox en rijping voor 20/22 maanden in grote eikenhouten vaten.
Rijping: 20/22 maanden eikenhout en in de fles
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 18° C

Lees meer over deze wijn in ons blog

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie