Brunello di Montalcino Bellarina - Palagetto
Druivenrassen: Sangiovese 100%
Kleur: Intens robijnrode kleur
Aroma’s: In de geur vinden we florale accenten van viool met een sterk fruitige basis met op het einde wat lichte rokerige tonen.
Smaak: In de mond een stevige en volle body met mooie evenwichtige tannine en zachte zuren.
Food pairing: Goed te serveren bij kruidige en zware gerechten, wild, gegrild en rijpe kazen.
Vinificatie: De Sangiovese druiven voor deze Brunello di Montalcino groeien op de heuvels van het plaatsje Montalcino francione di Castelnuiva dell’Abate in de gemeente Montalcino. Na de oogst van de Sangiovese worden de druiven gefermenteerd op cementen vaten en gaan vervolgens een rijping aan op 10 a 20 HL houten vaten van minimaal 18 maanden. Daarna wordt de wijn gebotteld en gaat nog eens 12 maanden rijpen op fles.
Rijping: 18 maanden in Frans barrique en 12 maanden in de fles.
Alcoholpercentage: 15%
Serveertemperatuur: 16-18° C