Diciotto Fanali Rosato - Apollonio
Druivenrassen: Negroamaro 100%
Kleur: Zalmroze met lichtgouden tinten. Bijna brons.
|Aroma’s: De fruitige geuren doen denken aan vers gerijpte kersen, met als tegenwicht frisse kruidige geuren.
Smaak: Droog, fris en zacht in de mond, met aanvankelijk een mooie rondheid op de tong, gevolgd door een gevoel van structuur en een bijna tannineachtige consistentie. De afdronk is elegant fruitig met een kruidig accent.
Food pairing: Een gestructureerde wijn, ideaal te combineren met wit vlees, vleeswaren, visgerechten (gebakken, gegrild en gestoofd) en half gekruide kazen.
Vinificatie: Na een zorgvuldige selectie van de bessen, worden ze zacht geperst. Het gistingsproces vindt plaats in acacia barriques, de gistende massa wordt vervolgens veelvuldig geroerd.
Rijping: 12 maanden in acacia barriques en 6 maanden in de fles.
Alcoholpercentage: 14%.
Serveertemperatuur: 8-10° C