Gavi Bio-Biodynamisch - Tenuto del Melo

Druivenrassen: Cortese 100%
Kleur: Strogeel, met groenige hints.
Aroma’s: Het aroma biedt een bijzonder fijn mineraal gevoel en tonen van honing en gekonfijte citron.
Smaak: Het mondgevoel is levendig en evenwichtig, met frisse zuren die de drinkbaarheid bevorderen. De afdronk is licht amandelachtig.
Food pairing: Uitstekend als aperitief, en als begeleider van verschillende voorgerechten en bij vis- en groentegerechten. Hij past ook perfect bij kazen van gemiddelde leeftijd.
Vinificatie: De druiven worden rond half september met de hand geplukt, vervolgens worden ze zorgvuldig geselecteerd, ontsteeld en voorzichtig geperst. De verkregen most wordt, na de natuurlijke decantering, in roestvrijstalen tanks gedaan. De alcoholische gisting duurt ongeveer 15/20 dagen en vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 18° C.

De wijn wordt gedurende 3 maanden op zijn eigen droesem gerijpt. Daarna wordt hij in maart gebotteld. Dit proces levert een frisse, zeer aangename wijn op.

Deze wijn is biologisch maar ook biodynamisch geteeld. Biodynamische wijnbouw is niet hetzelfde als biologische wijnbouw, al zijn er wel veel overeenkomsten. Sommige uitgangspunten zijn hetzelfde: er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Daarnaast wordt een gezonde bodem als basis gezien voor de kracht en gezonde groei van de wijnranken. Er wordt ook gebruik gemaakt van kosmische krachten tijdens de snoei en oogst.
Rijping: In de fles
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertemperatuur: 10-12° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie