Gerumi - Bulgarini

Druivenrassen: Merlot, Cabernet, Marzemino
Kleur: Een Intense en ondoordringbare rode kleur
Aroma’s: In de neus vinden we hints van rijpe rode bessen en tonen van jam en vanille.
Smaak: In de mond is hij evenwichtig, fris en vol, met zachte tannine.
Food pairing: Roodvlees, gebraden vlees, wild en kaas medium gerijpt.
Vinificatie: De druiven voor het maken van deze Gerumi zijn aangeplant op de Morene heuvels. Deze heuvels worden gekenmerkt door de vruchtbare grond en zijn kleiachtig en licht grindachtig. De druiven worden handmatig geoogst in Oktober, daarnaast wordt deze wijn uitsluitend gemaakt in de meest gunstige jaren met de beste druiven uit de gaarden. Na de oogst worden de druiven kort gedroogd waardoor de wijn mooi geconcentreerd wordt. “Net zoals de beroemde Amarone wijnen”. Daarna wordt hij traditioneel gevinifieerd met een lange maceratie van de schillen. Na de fermentatie wordt de Gerumi voor 12 maanden gerijpt op medium getoaste houten vaten. Daarna wordt de wijn gebotteld.
Rijping: 12 maanden gerijpt op medium getoaste houten vaten.
Alcoholpercentage: 15%
Serveertemperatuur: 18-20° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie