Grüner Veltliner Eichberg - Klaus Lentsch

Druivenrassen: Grüner Veltliner 100%
Kleur: Helder groenachtige tot strogele kleur.
Aroma’s: Heerlijke fruitige witte wijn met een aangenaam kruidig bouquet, dat doet denken aan witte peper.
Smaak: Krachtige body en fijne fruitige smaak met lichte peperige tonen. Frisse, levendige zuurgraad en mooie mineralen.
Food pairing: Zachte kazen, vis voorgerechten, gekookte of gegrilde vis.
Vinificatie: Zorgvuldig oogsten in de wijngaard is het eerste vereiste om het persen te laten beginnen. Nadat de druiven zorgvuldig zijn ontsteeld na enige tijd van koude maceratie wordt de most voorzichtig geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld op ongeveer 17°C en dan kan de gisting beginnen. In de volgende maanden wordt de jonge wijn rijpt in stalen vaten met veelvuldig roeren van de fijne gist. Een deel van het sap wordt gerijpt op eikenhouten vaten en vervolgens geblend. In juni van het volgende jaar wordt de wijn gebotteld. Dan wordt hij in september op de markt gebracht.
Rijping: Deels in houten vaten en deels in stalen vaten met zijn eigen gist, later in de fles.
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertemperatuur: 12-15° C
Ook verkrijgbaar in Magnum 1,5 ltr.

Lees meer over deze wijn in ons blog

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie