Marsala Vintage 1980 Riserva Supriore Ambra Dolce - Francesco Heritage

Druivenrassen: Grillo 100%
Kleur: Donkere ambergele kleur met koperachtige ondertoon
Aroma’s: Consistent en intens breed in zijn complexiteit met lichte tonen van eucalyptus. De aroma’s zijn zoet en elegant met lichte rokerige tonen. Daarnaast zijn er duidelijke tonen te vinden van: honing, karamel, johannesbrood, abrikozen, gekonfijte sinaasappelschil, rozijnen, gedroogde vijgen, pijnboompitten, amandelen en geroosterde walnoten.
Smaak: In de mond is hij vol, zacht en zoet, met een grote frisheid in de smaak. Een Marsala met een lading aroma’s die een grote persistentie en structuur oproepen. Een Marsala met grote klasse!
Food pairing: Te combineren met desserts zoals Siciliaanse Cassata of verschillende ricotta-taarten. Maar ook warme gebakken desserts met gedroogd fruit of chocolade fondantaart en gesuikerde sinaasappelschil bedekt met chocolade.
Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.
Rijping: In vaten voor maarliefs 35 jaar.
Alcoholpercentage: 19,0%
Serveertemperatuur: 14-16° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie