Marsala Vintage 1994 Supriore Ambra Semi-Secco - Francesco Heritage

Druivenrassen: Grillo 100%
Kleur: Heldere ambergele kleur met koperachtige ondertoon.
Aroma’s: Intens, breed en omhullend met zoete fruitige tonen van abrikoos in de geest. Daarnaast vinden we tonen van gekonfijte sinaasappelschil, gedroogde vijgen, dadels en geroosterde amandelen. Pittige vanille en kaneel met tonen van karamel, chocolade en gemalen koffie.
Smaak: In de mond is hij zacht zoet en warm. Een uitstekende frisheid en grote persistentie. De elegante smaak vol aroma’s wordt gekenmerkt door een grote frisheid in de smaak.
Food pairing: Heerlijk met medium gerijpte blauwe kazen of gerechten die het zoet en zuur herinneren zoals een echte Siciliaanse Caponata. Een wijn te combineren met desserts die vrij zoet en complex zijn of met warme desserts en zacht gebak. Maar ook heerlijk om van te genieten zonder enige combinatie om een heerlijk diner mee af te sluiten.
Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.
Rijping: In vaten voor maarliefs 20 jaar
Alcoholpercentage: 19,0%
Serveertemperatuur: 14-16° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie