Marsala Vintage 2004 Supriore Ambra Dolce - Francesco Heritage

Druivenrassen: Grillo 100%
Kleur: Diep rood met koperachtige ondertoon
Aroma’s: Intens aroma met zoete tonen die doen denken aan gedroogde vijgen, dadels en Citrus geuren van gekonfijte sinaasappelschillen met zoethout en karamel
Smaak: In de mond is hij mooi zacht, zoet en elegant. Goed geïntegreerd met alle aangename aroma’s die in de neus te vinden zijn. Een mooie frisheid is zijn karakter! Dat maakt hem steeds aangenamer in zijn persistentie. Een Marsala met een uitstekende balans.
Food pairing: Mooi te combineren met desserts op basis van ricotta zoals Cannoli of Siciliaanse Cassata. Daarnaast gedroogd fruit en chocolade.  Ook zonder een gerechtje waanzinnige om te drinken!
Vinificatie: Marsala wordt gemaakt door wijnalcohol toe te voegen aan de vergistende druivenmost. Net als bij sherry gebruiken ze voor rijping van de wijn het solerasysteem, een dynamisch rijpingsproces. Wijnen van verschillende jaren worden hierbij gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te verkrijgen. Dit systeem begint in de opslagplaatsen van Marsala. Hier staan de ‘solera’s’ de marsalavaten. De vaten van marsala worden in rijen opgestapeld. Het solerasysteem werkt als volgt In de bovenste vaten zit de jongste marsala en in de onderste vaten zit de oudste marsala. Uit het onderste vat wordt marsala ‘getapt’. Deze wordt dan aangevuld met marsala uit de rij daarboven. Vervolgens wordt deze rij weer aangevuld met de rij die daar weer bovenop ligt. Dit gaat zo door.. De bovenste rij wordt weer aangevuld met de jongste marsala.
Rijping: In vaten voor maar liefs 10 jaar
Alcoholpercentage: 19,0%
Serveertemperatuur: 14-16° C

< Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Plaats reactie